Microsoft Dynamics NAV voor de Technische Branche

De oplossing van WSB voldoet geheel aan de wensen van de branche

Wij begrijpen dat u als technische onderneming meer doet dan techniek alleen. Vandaar dat wij onze functionaliteiten geheel hebben toegesneden op uw vakgebied.
WSB Solutions is, samen met haar partners, gespecialiseerd in het leveren, implementeren en beheren van ERP oplossingen gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. Microsoft Dynamics NAV is een compleet en geïntegreerd systeem voor vrijwel alle bedrijfsfuncties zoals voor financieel, inkoop, verkoop, productie|assemblage, logistiek, projecten en van eenvoudige tot zeer complexe service functionaliteit. Informatie hoeft slechts eenmalig te worden ingevoerd en is vervolgens voor iedereen beschikbaar.

Meer weten?

Kom in contact

Uw email*


Naam*


Onderwerp


Uw bericht
Met welke functionaliteiten kunt u profiteren met de oplossing voor de Technische branche

Volledig geïntegreerde handelsmodule

Volledig geïntegreerde handelsmodule met vergaande voorraadregistratie voor ordergestuurd | voorraadgestuurde organisaties.

Proces en product gerichte oplossingen

NAV draait om uw proces en uw product.

Uw processen zo effectief mogelijk inrichten in de ERP, waardoor u bezig kunt zijn met uw klanten, maar ook kritisch zijn waar het terug verdien model ligt. Kortom, niet automatiseren om te automatiseren. Door uw processen goed en effectief te automatiseren ontstaat er meer inzicht, faalkosten kunnen gereduceerd worden, uw organisatie kan pro-actief optreden naar uw klanten toe én er onstaat meer stuurinformatie

Onderdeel hiervan is het goed vastleggen van producten en onderdelen. Of u nu klantorders gestuurd of voorraad gestuurd werkt, groten projecten uitvoert. Ergens komen er artikelen of onderdelen in beeld
Of het nu gaat om pompen, motoren, generatoren, grafische machines, accu’s, scharnieren, brandblussers, electr., hydraulische componenten; de juiste vastlegging door het systeem vanaf offerte, inkoop tot aan service is van belang. Het vastleggen van kenmerken als technische specificaties, serienummers op product of onderdeel niveau is voor veel van onze klanten van ivm de taceerbaarheid van groot belang.

Inzicht in voorraad | inkoop via 'reserveringskleuren'

Via functionaliteit “reserveringskleuren” direct inzicht in beschikbaarheid in voorraden en inkoop.

Traceerbaarheid

Tracibility via serienummers, lots, partijen is essentieel voor onze klanten bijvoorbeeld in het geval van terugroepacties.

Gekoppelde inkoop en verkoop functionaliteit

Uitgebreide inkoop en verkoop functionaliteit met complexe prijs/kortingenstructuren

Proactieve en reactieve service

Een proactieve en reactieve Service oplossing voor ieder bedrijf, binnen de branche standaard van WSB:

“Eenvoudige service”: registeren van serviceobjecten (de motor), historie, service orders en evt offertes, tot contracten en orders.

“uitgebreide service”: o.a. inclusief grafisch planboard, mobiele werkbon incl registratie verbruik uren, materiaal en handtekening van de klant.

Uitgebreide rapportage mogelijkheden

Met de komst van Dynamics NAV2015 zijn de rapportage en grafische mogelijkheden aanzienlijk uitgebreid; binnen NAV, via mooie integraties met Excel, met SQL services, JetExpress die gratis integraal net NAV wordt meegeleverd.
Nog niet voldoende? WSB biedt de mogelijkheid ism partners tot nog uitgebreidere rapportage mogelijkheden inclusief BI reporting met 4-dimensionale kubussen.

Bekijk de mogelijkheden van Jet Reports

Productie | assemblage

Assemblage
Is een simpele versie van productie. Simpel gezegd: verschillende artikelen behoeven montage om een nieuw | afgemonteerd artikel te worden en er worden enkele uren geschreven.

Productie
Dit is een uitgebreide module met echte productie functionaliteiten zoals planning, draaiuren, machine insteltijden, etc. etc.

Drag & Drop functionaliteiten

Via ‘drag & drop’ functionaliteit vastleggen van belangrijke informatie op o.a. de klant, leverancier,object (motor, generator, etc), serviceorders. Zoals: meetrapporten, getekende opdrachten, mails en foto’s

Snelle, kostenefficiënte afhandeling van inkoopfacturen

Snelle, kostenefficiënte afhandeling van inkoopfacturen met een standaard geïntegreerde oplossing voor scannen & OCR herkennen en goedkeuren van inkoopfacturen.

Bekijk de mogelijkheden van Document Capture

E-commerce en integrale webshop mogelijkheden

E-commerce voor organisaties in een B2B omgeving
Uw zakelijke klanten een webshop omgeving bieden waarmee zij orders bij u kunnen plaatsen, hun eigen netto prijzen zien en real-time inzicht hebben in de voorraad? WSB Solutions biedt haar klanten de mogelijkheid een integrale webshop binnen uw NAV omgeving. Het voordeel? De gegevens op 1 locatie bewaren en geen complexe en dure koppelingen.

E-commerce en integrale webshop mogelijkheden voor uw klanten met real-time inzicht in uw voorraden.

Bekijk de mogelijkheden van SANA

Volledig als App op uw tablet (IOS, Android, Windows)

NAV2015 is nu volledig als App op uw tablet (IOS, Android, Windows) te downloaden.  Dit biedt prachtige extra mogelijkheden voor uw buitendienst mensen, directies en service mensen.
Het mooiste is, u betaalt geen extra licentiekosten om van de app gebruik te maken. Het is gewoon bij uw licentie inbegrepen. Voor diegenen die bekend zijn met NAV2015, lees hier over een aantal verbeteringen t.o.v. voorgaande versies.

Projecten

Inzicht en grip op uw projecten; (grafische) planning inclusief mijlpalen, real-time resultaten en marges, onderhanden werk.

Verbruggen Emmeloord, is een voorbeeld van een organisatie die klantspecifiek Palletizing machines bouwt en daartoe de projectenmodule inzet van WSB.

Digitaal factureren, aanmanen en Pdf archief

Digitaal factureren, aanmanen en (batchgewijs) verzenden van facturen incl. Pdf archief. De facturen worden geheel in huisstijl met logo klaargezet voor verzending, met mailadres en persoonlijke aanhef en body tekst in de email. Er kunnen automatisch bijlagen, zoals voorwaarden, aan de mail toegevoegd worden.

Digitaal, in huisstijl, verzenden van documenten

Digitaal verzenden van documenten zoals offertes en orders in huisstijl met uw logo, incl. bijlagen zoals algemene voorwaarden.

Waarom Microsoft Dynamics NAV van WSB?

 • Wij kennen uw branche
 • Standaard bedrijfssoftware voor de motorenbranche
 • Windows en webbased mogelijk (webversie is incl in uw licentie)
 • Volledig als App te downloaden (voor IOS, Windows of Android tablets)
 • Software kopen, leasen of in abonnementsvorm
 • Op eigen hardware of in de Cloud
 • Meeliften met de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit
 • U bepaalt mede de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit
 • last but not least…. onze referenten!

Voordelen van een Microsoft oplossing:

 • Intuïtief – Gebruiksvriendelijk, herkenbare interface, uniforme bediening
 • Integratie – MS Office, MS Outlook, MS Sharepoint
 • Flexibel – zelf in te richten, aan te passen schermen, menu’s
 • Transparant – Postenstructuur, navigeren, relationele database
 • Continuïteit – Zowel Microsoft als WSB zijn financieel gezond en vallen niet ‘zomaar om’
 • Aanpasbaarheid – Geïntegreerd ontwikkelgereedschap

“Bij elke overname die we nu doen, willen we zo snel mogelijk WSB inschakelen om onze nieuwe locatie toe te voegen aan ons VoIP netwerk” – Secur