Shared Computer Activation (SCA) voor Office 365

 

Office 365 is bedoeld om te worden gebruikt op de computer(s) van de gebruiker aan wie het abonnement is toegewezen. Er zijn echter veel situaties waarin een gebruiker geen eigen computer heeft maar samen met andere gebruikers dezelfde hardware deelt. Shared Computer Activation (SCA) is een manier van activeren van Office 365 waardoor het is toegestaan dat meerdere Office 365 gebruikers gebruik maken van gedeelde hardware. SCA kan worden gebruikt in de volgende drie situaties:

  • Self-hosted (on-premise); hardware staat bij u op locatie. Denk bijvoorbeeld aan een Remote Desktop Services (RDS) omgeving op een server in uw eigen datacenter.
  • Third-party hosted; hardware staat op locatie van WSB (de “third-party”). Denk bijvoorbeeld aan een RDS omgeving op een server in het WSB datacenter
  • Microsoft Azure omgeving; hardware staat bij Microsoft in de Azure Cloud.

Voor welke Office 365 versies geldt SCA?

De Shared Computer Activation mode werkt met Office 365 ProPlus. Alle Office 365 plannen die Office 365 ProPlus bevatten, kunnen Shared Computer Activation gebruiken.

Office 365 Shared Computer Activation

Voordelen van Shared Computer Activation voor Office 365

De belangrijkste voordelen van SCA voor Office 365 ProPlus zijn keuzemogelijkheden, flexibiliteit en mogelijk lagere kosten. Met SCA kunt u, als u overstapt naar bijvoorbeeld een RDS omgeving, on-premise of in de cloud, van reeds bestaande Office 365 ProPlus licenties gebruik blijven maken. Zonder SCA zou u mogelijk voor de door meerdere gebruikers gedeelde hardware aparte Office licenties moeten aanschaffen en daarmee dus duurder uit zijn.

Wat kan WSB Solutions voor u betekenen?

WSB Solutions is een door Microsoft geautoriseerde SCA Partner. Dit betekent dat wij uw Office 365 licenties ook kunnen inzetten in situaties waarin meerdere gebruikers dezelfde hardware delen en u dus kosten kunt besparen.

CONTACT

T (0184) 61 88 37
E info@wsb-solutions.nl

MEER WETEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Maar u kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen als u dat plezieriger vindt. (T: 0184 – 61 88 37 / E: info@wsb-solutions.nl)

Naam


Bedrijfsnaam


E-mailadres


Telefoonnummer


“WSB voelt goed aan dat het hier om meer gaat dan de implementatie van een nieuw systeem alleen” – Helmink Hoontechniek