Maatschappelijk betrokken

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) doen we al zolang we bestaan, alleen had het toen nog geen ‘naampje’. We zijn op meerdere terreinen actief om onze bijdrage te leveren aan een betere wereld en socialere maatschappij.

 

Een beter milieu…

WSB Solutions is een duurzaam IT-bedrijf. Ook wij proberen ook ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. Uiteraard doen we aan afvalscheiding en is ons pand uitgerust met (LED)verlichting met bewegingssensoren. Maar als IT-bedrijf willen we ook via technologische ontwikkelingen het milieu zo min mogelijk belasten. Onze verwarming en airco zijn software gestuurd, om minder CO2 uit te stoten wordt thuiswerken gestimuleerd, en door onze cloudoplossingen kunnen we onze klanten helpen minder stroom te verbruiken. Daarnaast hebben we zonnepanelen op het dak en zijn we bezig met windturbines. Bij energiegebruik is de snelste winst het besparen op het gebruik ervan, maar onze ambitie ligt hoger: in de toekomst willen we zelf onze eigen stroom op een verantwoorde manier opwekken.

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Duurzaamheid is meer dan milieubewust werken. Het gaat er ook om hoe je omgaat met mensen en hoe je jouw steentje bijdraagt aan de maatschappij. We hechten veel waarde aan de gemeenschap in de regio. We spreken daarom liever niet over MVO, maar MBO: Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

 

Een greep uit onze initiatieven:

1. Sponsoring sportteams
Onze maatschappelijke betrokkenheid uit zich onder andere in sponsoring van sportteams waar een of meerdere van onze eigen medewerkers actief zijn.

Naast hoofdsponsor van het eerste elftal en lid van het sponsorcollectief van v.v. Hardinxveld zijn we ook sponsor van VVAC en FC Dordrecht.

 

WSB Solutions trotse sponsor VV Hardinxveld

Trotse sponsor van V.V. Hardinxveld

 

2. Goede doelen

Helaas hebben we ook onder zowel ons personeel en hun familie als in onze klantenkring te maken met ziekte. De impact hiervan is vaak groot en doet je beseffen dat gezondheid een groot goed is. Daarom sponsoren wij een aantal goede doelen als KWF Kankerbestrijding, KiKa, Spieren voor Spieren en Stichting ALS Nederland.

Ook steunen we de stichting MATE, een stichting die groepen jongeren die maatschappelijk gezien buiten de boot dreigen te vallen, in staat stellen een baan in de scheepvaart te verkrijgen en te behouden.

 

WSB Solutions sponsor Stichting MATE

Het schip de Zephyr in Dordrecht waar jongeren met problemen begeleid worden.

 

3. Cultuur

Ook op het gebied van cultuur willen we graag ons steentje bijdragen. Lokaal ondersteunen wij onder andere de Oranjevereniging Oranje Trouw Hardinxveld-Giessendam en Stichting het Vierspan.

 

WSB sponsor Oranje Trouw Hardinxveld Giessendam

Al jaren sponsor van Oranjevereniging Oranje Trouw Hardinxveld-Giessendam

 

“WSB voelt goed aan dat het hier om meer gaat dan de implementatie van een nieuw systeem alleen” – Helmink Hoontechniek