Referentie van Gent van der Meer Nuyens

GMN (van Gent van der Meer Nuyens) is actief op het gebied van onderzoek en advies in de agrarische sector en in de bloembollenteelt in het bijzonder. Ze bieden een kwalitatief hoogwaardig en uitgekiend assortiment van gewasbeschermingsmiddelen, zaaizaden en meststoffen. Ontstaan uit drie familiebedrijven bedient GMN vanuit meerdere vestigingen haar klanten met advies, kennis en producten.

 

Tijdens de fusie kreeg GMN te maken met uitdagingen met betrekking tot de automatisering. Dennis van Gent, het aanspreekpunt voor de ICT-vraagstukken binnen GMN, kreeg de opdracht om uit te zoeken wat de beste IT-oplossing is voor GMN en een daarbij behorende leverancier. De uitgangspunten hierbij waren: een modern, snel, betrouwbaar netwerk voor een vaste prijs. De eisen aan de leverancier waren: kennis, ervaring, financieel gezond en als pré kennis van Microsoft Dynamics NAV , de belangrijkste bedrijfsapplicatie binnen GMN. Dennis: “Hoewel mijn kennis van het netwerk van GMN goed was, was dit toch een hele uitdaging”.

Dennis van Gent

“De overgang van onze terminal server omgeving naar de WSB that’s Cloud oplossing is probleemloos verlopen”

Er werden 4 leveranciers geselecteerd die aan de gestelde eisen voldeden. Na diverse gesprekken besloot GMN om met WSB Solutions verder te gaan. Dennis: “WSB Solutions kwam met een gedegen plan van aanpak, een goed Functioneel Ontwerp voor de nieuwe omgeving en de goede prijs. Een absolute pré is dat zij naast Managed Services, Telefonie, dataverbindingen, hardware en software ook Microsoft Dynamics NAV leverancier zijn die actief is in onze branche. Ze nemen ons nagenoeg de hele IT uit handen.”

“WSB helpt ons met alle IT-zaken. Dat is voor ons een hele zorg minder.”

Naast de branche-oplossing voor ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV heeft GMN er ook voor gekozen om te kiezen voor de that’s Cloud oplossing van WSB. “De overgang van onze terminal server omgeving naar de WSB that’s Cloud oplossing is probleemloos verlopen” aldus Dennis. “Door goede communicatie en na het gedegen testen van de werking van de bedrijfsapplicaties, is GMN in één weekend overgegaan. De eerste werkdag na de transitie stond WSB zowel op locatie Voorhout als in hun kantoor in Hardinxveld standby om de vragen van gebruikers te beantwoorden en eventuele onvolkomenheden direct op te kunnen lossen. Achteraf gezien waren het eigenlijk alleen maar gebruikersvragen. Het enige wat niet goed werkte was het draadloze netwerk op de vestigingen. Het bereik bleek onvoldoende. Doordat WSB vooraf een scenario had uitgewerkt als dit probleem zich zou voordoen, was het snel verholpen. Dat is het grote voordeel als je met een bedrijf samenwerkt wat zich richt op MKB-bedrijven: je kunt er gewoon makkelijk mee schakelen en lossen het probleem snel op.”

Ook over de relatie met WSB is Dennis van Gent meer dan tevreden: “De supportdesk staat je netjes te woord, zijn goed bereikbaar en koppelen het resultaat terug. Maar ook de verkoop binnendienst staat altijd klaar om dingen voor mij uit te zoeken en bestellingen goed en vlot te regelen. Het is fijn dat er een organisatie achter je staat om je te helpen bij IT-zaken. WSB is eigenlijk onze IT-afdeling. Ze helpen ons met alle IT-zaken. Dat is voor ons een hele zorg minder.

AANLEIDING

 

  • Fusie
  • Behoefte aan IT-partner met verstand van zowel ICT als ERP (Microsoft Dynamics NAV)
  • Geen inzicht in kosten voor IT

KEUZE WSB

 

  • Eén aanspreekpunt voor alle automatisering, want naast de ERP-software heeft WSB ook het complete beheer van de ICT-infrastructuur uit handen genomen
  • Unieke branche-oplossing Dynamics NAV voor toeleveranciers van gewasbeschermingsmiddelen
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Meedenken

RESULTATEN

 

  • Een goed en gemakkelijk werkbaar automatiseringssysteem
  • Betere samenwerking tussen verschillende vestigingen
  • Beter voldoen aan de vragen van de markt

Ontwikkeling: samen met onze klanten

 

Onze bedrijfssoftware ontwikkelen we in nauwe samenwerking en overleg met onze klanten. Eens per jaar komen we bij elkaar om de ontwikkelingen in de branche te bespreken. Samen bepalen we de wijzigingen die in onze modules voor de GBM-branche doorgevoerd moeten worden. Als klant heeft u dus echt invloed op de doorontwikkeling van de software en wat goed is voor uw bedrijf. Samen houden de we ERP-bedrijfssoftware up-to-date en blijven deze aansluiten bij uw eisen, wensen én de wet- en regelgeving.

 

Benieuwd naar de notulen van de laatste bijeenkomst? Vraag deze dan gratis aan.
Bij uw aanvraag kunt u aangeven of u bij de volgende bijeenkomst van de gebruikersgroep aanwezig wilt zijn.

“Bij elke overname die we nu doen, willen we zo snel mogelijk WSB inschakelen om onze nieuwe locatie toe te voegen aan ons VoIP netwerk” – Secur