Referentie Mol Agrocom

Mol Agrocom is toeleverancier voor agrarische- en groenvoorzieningsector in Zuidwest-Nederland. Sinds 2009 is het bedrijf gevestigd in een mooi pand op industrieterrein Oostflakkee in Oude Tonge. Van hieruit bedienen ze hun klanten die zich vooral bevinden op Zeeuwse en Zuid-Hollanse eilanden. Maar het werkgebied spreidt zich steeds verder uit naar andere gebieden in Nederland en naar het buitenland. Via een eigen distributiesysteem kunnen ze de producten snel bij hun klanten afleveren. Mol Agrocom heeft een groot eigen proefveld waar rassen, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen getest worden.

 

In haar huidige vorm en naam bestaat Mol Agrocom sinds 1999, maar ook daarvoor leverde directeur en eigenaar Wim in ’t Veld al aan de agrarische sector. En altijd heeft hij daarbij met Microsoft Dynamics NAV, (vroeger Navision genaamd) gewerkt. “Naar alle tevredenheid overigens.” Want het lukte altijd aardig met een op maat gemaakte versie van Navision. Totdat deze versie niet meer werd ondersteund. “Toen hebben we ons eens goed afgevraagd wat we nu willen en wie voor ons de juiste partij zou zijn om dat te realiseren”, aldus Wim in ’t Veld.

Wim in 't Veld

Wim in t Veld - Mol Agrocom

“Als we weer voor een systeem op maat zouden kiezen, dan zou bij een volgende update ook al het maatwerk weer aangepast moeten worden. Dat wilden we niet meer.”

“Als we weer voor een systeem op maat zouden kiezen, dan zou bij een volgende update ook al het maatwerk weer aangepast moeten worden. Dat wilden we niet meer.” Mol Agrocom kwam in contact met WSB Solutions. Wim in ’t Veld: “Speciaal voor onze branche hebben zij modules ontwikkeld voor gewasbeschermingsmiddelen, graan en andere agrarische producten. Ook hebben ze een weegbrugkoppeling ontwikkeld waarmee de in- en uitgaande productenstroom direct in het systeem verwerkt wordt. En het maatwerk van ons oude systeem konden ze omzetten in modules die automatisch meelopen en up-to-date gehouden worden.”

“Ook hebben ze een weegbrugkoppeling ontwikkeld waarmee de in- en uitgaande productenstroom direct in het systeem verwerkt wordt.”

“Dynamics NAV is van zichzelf al een sterk product waar het gaat om het beheer van voorraden op verschillende locaties. Maar met producten als aardappels en graan heb je ook nog te maken met de marktpositie en de oogstjaren. De distributie van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen zijn vooral in Nederland gebonden aan strenge regelgeving. Dan is het handig als het systeem automatisch bijhoudt welke regelgevingen er dagelijks veranderen of bijkomen. Met de modules die WSB Solutions met de bedrijven ontwikkeld heeft is dit mogelijk.”

AANLEIDING

 

 • Einde ondersteuning oude versie Navision
 • Maatwerk software maakte doorvoeren updates arbeidsintensief
 • Te weinig overzicht op inkoop, voorraden en leveringen
 • Geen up-to-date gegevens veiligheidsbladen

KEUZE WSB

 

 • Unieke branche-oplossing waarmee wordt voldaan aan strenge regelgeving
 • Specifieke branchekennis
 • Hulp en advies bij optimaliseren processen
 • Module met koppeling weegbrug

RESULTATEN

 

 • Optimaal beheer van voorraden en inkopen
 • Geen zorgen meer rondom updates
 • Een goed en gemakkelijk werkbaar automatiseringssysteem
 • Besparing op arbeidsplaatsen
 • Altijd voldoen aan wet- en regelgeving m.b.t. brengplicht

Ontwikkeling: samen met onze klanten

 

Onze bedrijfssoftware ontwikkelen we in nauwe samenwerking en overleg met onze klanten. Eens per jaar komen we bij elkaar om de ontwikkelingen in de branche te bespreken. Samen bepalen we de wijzigingen die in onze modules voor de GBM-branche doorgevoerd moeten worden. Als klant heeft u dus echt invloed op de doorontwikkeling van de software en wat goed is voor uw bedrijf. Samen houden de we ERP-bedrijfssoftware up-to-date en blijven deze aansluiten bij uw eisen, wensen én de wet- en regelgeving.

 

Benieuwd naar de notulen van de laatste bijeenkomst? Vraag deze dan gratis aan.
Bij uw aanvraag kunt u aangeven of u bij de volgende bijeenkomst van de gebruikersgroep aanwezig wilt zijn.

“WSB voelt goed aan dat het hier om meer gaat dan de implementatie van een nieuw systeem alleen” – Helmink Hoontechniek