Referentie P.G. Kusters

P.G. Kusters is een gespecialiseerde particuliere toeleverancier in de land- en tuinbouw. In meer dan 45 jaar tijd heeft het een sterke marktpositie opgebouwd in de sectoren: champignonteelt, fruitteelt en veeteelt/akkerbouw. Naast gewasbeschermingsmiddelen biedt P.G. Kusters een uitgebreid pakket aan meststoffen, kuilfolie, maïs- en graszaden en vele gebruiksartikelen. Met een uitgebreide voorraad en een eigen bezorgdienst kan het bedrijf snel en effectief leveren bij vele agrariërs.

 

Tot 2014 werkte P.G. Kusters met Exact. Hierin miste men een aantal branchespecifieke onderdelen zoals Minas berekening en integratie van gevarenomschrijving (Fytostat). Daarom ging men op zoek naar een nieuw ERP pakket en na een gedegen selectietraject werd gekozen om te gaan werken met Microsoft Dynamics NAV en de brancheoplossing van WSB Solutions.

John Kusters

“Het softwarepakket beantwoordt aan alle vragen die we hadden”

De brancheoplossing van WSB Solutions sprong er tijdens het selectietraject er met kop en schouders bovenuit. “Het beantwoordt aan de vragen die we hadden”, aldus directeur John Kusters. “Als CDG gecertificeerd bedrijf moeten we altijd inzicht hebben in de in- en uitgaande stromen van gewasbeschermingsmiddelen. Ook als je kijkt naar de opslag en het vervoer van gewasbeschermingsmiddelen moeten we aan strenge wet- en regelgeving voldoen. De brancheoplossing van WSB helpt ons hieraan te voldoen. Het heeft gewoon de meeste voordelen. Het resultaat is dat we efficiënter werken!”

“De no-nonsense aanpak van WSB spreekt ons erg aan. Dit past ook goed bij ons motto: zeg wat je doet; doe wat je zegt; bewijs het…”

John Kusters: “Daarnaast spreekt de no-nonsense aanpak van WSB ons erg aan. Dit past ook goed bij ons motto: zeg wat je doet; doe wat je zegt; bewijs het…” P.G. Kusters startte met NAV2013, maar een paar maanden na de implementatie werd het pakket door Microsoft echter al gereleased naar een nieuwe versie: NAV2015. Een vernieuwde versie met als een van de grootste veranderingen dat Dynamics NAV als App volledig te downloaden is op een tablet (zowel IOS, Android of Windows). Omdat een update relatief gemakkelijk is door te voeren dankzij de vernieuwde technologie die sinds NAV2013 ‘onder de motorkap van NAV’ draait, werd besloten te updaten. John Kusters: “Zonder noemenswaardige problemen overigens. We waren nog maar net klant van WSB en ook de eerste klant die draaide op NAV2015. Dat was een leuk moment.”

AANLEIDING

 

 • Gemis Minas berekening
 • Geen integratie gevarenomschrijving (Fytostat)
 • Te weinig overzicht in- en uitgaande stromen

KEUZE WSB

 

 • Unieke branche-oplossing waarmee wordt voldaan aan strenge wet- en regelgeving
 • Specifieke branchekennis
 • No-nonsense mentaliteit
 • Eén aanspreekpunt voor alle automatisering, want naast de ERP-software heeft WSB ook het complete beheer van de ICT-infrastructuur uit handen genomen

RESULTATEN

 

 • Altijd ‘in control’ op het gebied van regelgeving m.b.t. gewasbeschermingsmiddelen
 • Geen zorgen meer rondom updates
 • Een goed en gemakkelijk werkbaar automatiseringssysteem
 • Efficiënter werken
 • Altijd voldoen aan wet- en regelgeving

Ontwikkeling: samen met onze klanten

 

Onze bedrijfssoftware ontwikkelen we in nauwe samenwerking en overleg met onze klanten. Eens per jaar komen we bij elkaar om de ontwikkelingen in de branche te bespreken. Samen bepalen we de wijzigingen die in onze modules voor de GBM-branche doorgevoerd moeten worden. Als klant heeft u dus echt invloed op de doorontwikkeling van de software en wat goed is voor uw bedrijf. Samen houden de we ERP-bedrijfssoftware up-to-date en blijven deze aansluiten bij uw eisen, wensen én de wet- en regelgeving.

 

Benieuwd naar de notulen van de laatste bijeenkomst? Vraag deze dan gratis aan.
Bij uw aanvraag kunt u aangeven of u bij de volgende bijeenkomst van de gebruikersgroep aanwezig wilt zijn.

“WSB voelt goed aan dat het hier om meer gaat dan de implementatie van een nieuw systeem alleen” – Helmink Hoontechniek