Referentie Lagersmit Sealing Solutions

Lagersmit is een in Nederland gevestigde wereldwijde speler als het gaat om afdichtingen voor de industriële- en maritieme sector. Zij ontwikkelt duurzame afdichtingsoplossingen voor bijvoorbeeld scheepsaandrijvingen en industriële pompen. Tot 1 juli 2014 maakte Lagersmit onderdeel uit van de Royal IHC Group. Vanaf die datum ging Lagersmit – na een management buy-out – op eigen benen verder. En daar hoorde ook een eigen ICT-omgeving bij.

“Nadat wij geen onderdeel meer uitmaakten van Royal IHC hadden we een strakke deadline. Voor 1 december 2014 moesten we volledig losgekoppeld zijn. Ook op ICT-gebied.” Aan het woord is Theo Pack, Manager Purchasing and Logistics bij Lagersmit. “Een omvangrijk project dat voor ons begon met het vinden van de juiste partner. We hebben op dit gebied zelf niet alle kennis in huis en wilden volledig ontzorgd worden. Na een benchmarkonderzoek kwam WSB Solutions als beste partij uit de bus. Al snel daarna is er een projectteam opgestart, een plan van aanpak gemaakt en ging het project lopen. Het eindresultaat is een volledig nieuwe IT-omgeving, die volledig door WSB beheerd wordt. Denk hierbij aan onze servers, werkplekken, internetverbindingen, printers en telefonie (mobiel en vast). Doordat onze IT-omgeving in de Cloud van WSB geback-upt wordt, profiteren we van meer flexibiliteit. Zo kunnen we nu heel eenvoudig het aantal gebruikers op- en afschalen en kunnen werknemers vanaf iedere locatie bij hun programma’s en documenten (Office 365). En is er sprake van uitval, dan zetten we gewoon een back-up terug.”

Kom in contact!

Uw email*


Naam*


Onderwerp


Uw bericht
“Door het beheer van onze IT-omgeving uit te besteden aan WSB besparen we niet alleen op de kosten van een eigen IT-afdeling, maar brengen we ook meer continuïteit in onze bedrijfsvoering. WSB voert proactief beheer uit en is ons eerste aanspreekpunt bij vragen en problemen. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom we alles bij WSB ondergebracht hebben: met één aanspreekpunt kun je sneller schakelen.”

“De keuze voor WSB was geen lastige. Hun persoonlijke benadering sprak ons direct aan en we kenden ze al doordat ze IT-werkzaamheden voor Royal IHC doen. Ik ben zeer positief over de samenwerking. WSB heeft het hele traject goed met ons meegedacht en kwam met passende oplossingen. Echt een professionele club met verstand van zaken. Het fijne aan samenwerken met een wat kleinschaliger bedrijf, is dat je er geen nummer bent. Op een gegeven moment kenden we (bijna) alle mensen van WSB en dat vonden we erg prettig.”

“De strakke deadline is gehaald. Op 1 december 2014 gingen we live met onze nieuwe ICT- omgeving. Dit is gelukt dankzij de tomeloze inzet van alle betrokkenen. Er was die dag een groot team van WSB aanwezig om alles in goede banen te leiden. En dat doen ze nu nog. WSB bewaakt onze systemen en is onze helpdesk. We kunnen altijd bij ze terecht met vragen. Ook al is dat op vrijdagavond of in het weekend. Kortom: WSB neemt ons alle ICT-zorgen uit handen. En dat voor een vast bedrag per gebruiker per maand. Ideaal toch?”

Theo Pack

“De keuze voor WSB was geen lastige”

Lagersmit maakt gebruik van

that's Managed Services
that's Cloud
that's Telecom
that's ICT

“We krijgen door Dynamics NAV van WSB Solutions nu veel beter inzicht in wat we wel en niet kunnen beloven aan onze klanten” – Exalto