Referentie van Noordenne Staal

Een prikbord in de hal is natuurlijk prima, maar of het afdoende is, is een tweede. Helemaal als veel van je mensen buiten de deur werken. Van Noordenne Staal zet daarom sinds april 2009 al haar personeelsinformatie online met Sharepoint. En het werkt. “Het is ondertussen al aardig ingeburgerd.” Corien van Garderen, lid van de werkgroep SharePoint bij Van Noordenne Staal, vertelt.

Familiebedrijf Van Noordenne Staal, sinds 1962, is een toeleverancier van constructie- en wapeningsstaal. Tevens is het een staalvlechtbedrijf en voert het prefab laswerkwerkzaamheden uit. De organisatie kenmerkt zich door een no-nonsense mentaliteit. Veel van de werknemers zijn praktisch ingesteld en vaak buiten de deur, op locatie,
werkzaam.

Kom in contact!

Uw email*


Naam*


Onderwerp


Uw bericht
Omdat er sprake is van een grote buitendienst, is een heldere bedrijfscommunicatie onmisbaar maar tegelijkertijd ook lastig te organiseren. Het prikbord in de hal was voor Van Noordenne Staal in ieder geval niet afdoende. Alleen per e-mail of brief kon men iedereen met zekerheid bereiken. Dat moest toch makkelijker én leuker kunnen. “Alles wat bij zou dragen aan een betere communicatie was in principe welkom.” Corien van Garderen, werkzaam op de projectadministratie Commerciële Afdeling Wapeningsstaal, was de aangewezen persoon om hier eens in te duiken. Ze was al aanspreekpunt voor de algemene website en met een cursus webdesign op zak, was dit voor haar een logische volgende stap. “Het heeft even wat tijd gekost om te bepalen wat we precies wilden en wat er mogelijk was. Dat hebben we samen met WSB Solutions uitgezocht. En het bleek dat wat wij wilden, met SharePoint gerealiseerd kon worden.” De implementatie zelf, eveneens in samenwerking met WSB Solutions, liep soepel. “En als er eens iets misging en er lichte paniek ontstond, was men er snel bij om het weer te herstellen. Ik heb dan ook geregeld samen met iemand van WSB Solutions achter de computer gezeten om problemen ter plekke op te lossen. Nu ben ik zelf alleen nog bezig met kleine dingen, zoals de vormgeving. Dat kan nog iets beter vind ik; het oog wil immers ook wat.”

Corien van Garderen

“Het is een ongoing process”

van Noordenne Staal maakt gebruik van

that's ICT
that's Managed Services

“WSB voelt goed aan dat het hier om meer gaat dan de implementatie van een nieuw systeem alleen” – Helmink Hoontechniek