Referentie Exalto

Exalto is een scheepstechnische groothandel met eigen productiefaciliteiten voor ruitenwisser-systemen en voortstuwingsinstallaties. Exalto werkt nauw samen met een zuster-onderneming, Cuno. Tot voor kort werkten beide bedrijven met verschillende administraties, dus moest alles dubbel worden ingevoerd. Ook was er weinig inzicht in elkaars werkzaamheden en voorraden. Daarom stapte zij over op één centraal systeem: Microsoft Dynamics NAV. Het bedrijf bestaat uit de volgende divisies:

• Parts (Quality Marine Equipment)

Compleet aanbod maritieme producten van A-kwaliteit.

• Wipers (Ruitenwisserspecialist)

Ontwikkeling en assemblage van Exalto ruitenwissers in de eigen werkplaats.

• Propulsion (Voortstuwingsinstallaties)

Ontwikkeling en verkoop van complete schroef- asen roerinstallaties die in eigen werkplaats worden geproduceerd.

Kom in contact!

Uw email*


Naam*


Onderwerp


Uw bericht
Exalto is onderdeel van de Exalto Holding. De andere dochter van de holding is Cuno Nederland. Samen zijn hier zestig mensen werkzaam. Beide Firma’s werken intensief samen maar werkten tot voor kort met twee ERP-systemen, beiden van dezelfde leverancier, maar strikt gescheiden van elkaar. “We zijn van oorsprong twee aparte bedrijven.

Om te kunnen samenwerken, moesten we regelmatig gegevens handmatig overzetten van het ene systeem naar het andere”, zegt Marcel de Groot, general manager.

Het ‘overkloppen’ leidde tot veel tijdverlies en onduidelijkheid, aldus de Groot. “Het was kostbaar, foutgevoelig en nutteloos.”

De leverancier van de beide softwarepakketten kon geen koppeling verzorgen, daarom zocht Exalto een nieuwe oplossing.

Exalto: “We krijgen nu veel beter inzicht in wat we wel en niet kunnen beloven aan onze klanten.”

Marcel de Groot

“We krijgen nu veel beter inzicht”

Exalto maakt gebruik van

that's Dynamics NAV
that's ICT
that's Managed Services

“Bij elke overname die we nu doen, willen we zo snel mogelijk WSB inschakelen om onze nieuwe locatie toe te voegen aan ons VoIP netwerk” – Secur