Referentie Hobrand Algebra

Begin 2010 ging Hobrand Algebra live met de upgrade van hun systeem op basis van Microsoft Navision. “Die update bood veel extra mogelijkheden” Productmanager Wim Ekels was nauw betrokken bij deze zogenaamde herimplementatie in samenwerking met WSB Solutions. Hij kijkt tevreden terug. “Het werkte vanaf dag één.”

Hobrand Algebra levert sinds 1983 op grote schaal producten en diensten ten behoeve van rampen- en calamiteitenbestrijding. Dat doen zij zowel aan bedrijven als aan overheidsinstanties. Te denken valt daarbij aan de industrie, de scheepvaart en natuurlijk de brandweerkorpsen. Hiervoor voert Hobrand Algebra een uitgebreid assortiment, met onder meer reddings-en hulpverlenings-gereedschappen, maar ook aggregaten, generatoren, compressoren en pompen.

Wim Ekels vat hun assortiment overzichtelijk samen: “Als je een brandweerwagen op de kop zou houden en uitschudden, dan leveren wij alle losse dingen die er uitvallen: laarzen, scheppen, ladders, ademapparaten, noem maar op.” De ademluchtcompressoren worden overigens gefabriceerd en geleverd door een aparte divisie binnen Hobrand Algebra, Holugt Sauer genaamd.

Kom in contact!

Uw email*


Naam*


Onderwerp


Uw bericht
Hobrand Algebra heeft twee vestigingen: in Tiel en Rotterdam. Om alles op beide locaties in goede banen te leiden, werkt men al enkele jaren tevreden met Navision. “Het is gewoon op de gebruiker gericht en er is ook veel extra’s voor te verkrijgen.” Toen hun voormalige automatiseringspartner, ISM, echter stopte met Navision, bracht deze Hobrand weer in contact met collegabedrijf WSB Solutions. Geen onlogische stap: WSB Solutions heeft veel ervaring met Navision en ook met de automatisering voor de technische groothandel. Ekels: “Al gauw bleek na onze eerste kennismaking dat de nieuwe versie van Navision uiteindelijk beter zou aansluiten bij onze behoeften.” Dus naast de overgang naar een nieuwe automatiseringspartner, zou er gelijk ook een update van het systeem doorgevoerd worden. “In eerste instantie leek dat slechts een kwestie van overzetten, maar beide versies waren zo verschillend dat we toch wel konden spreken van een nieuwe implementatie.” Voor Hobrand gaven de voordelen hiervan echter ruimschoots de doorslag. WSB heeft voor Navision namelijk veel branchefunctionaliteit beschikbaar in de vorm van branchemodules. Ekels: “Ons oude systeem was helemaal op maat gebouwd. Met deze nieuwe versie zouden we bijna zonder maatwerk vooruit kunnen en daarbij ook veel kunnen integreren. Bijvoorbeeld Outlook.”

Wim Ekels

“Het werkte vanaf dag één”

Hobrand Algebra maakt gebruik van

that's Dynamics NAV
that's ICT

“Bij elke overname die we nu doen, willen we zo snel mogelijk WSB inschakelen om onze nieuwe locatie toe te voegen aan ons VoIP netwerk” – Secur