Referentie Staalimex

Staalimex BV – sinds 1934 – is een technische groothandel. Het bedrijf levert onderdelen voor de meubelindustrie, assembleert vele soorten wielen en biedt oplossingen voor magazijninrichting. De drie onderdelen (Meubeltechniek, Wielentechniek en Magazijntechniek) opereren met zo’n twintig medewerkers vanuit één locatie.

Tot een jaar geleden werkte Staalimex nog met een 25 jaar oud AS 400-systeem met groothandelssoftware. Het was dus niet helemaal up to date meer, maar eerlijk is eerlijk: “Het werkte nog goed.” Toen kwam het bericht: de software zou niet langer ondersteund worden. Dus moest ook Staalimex eraan geloven. “Eerder dan verwacht moesten we naar een nieuw systeem. En daar zit toch niemand echt op te wachten, nietwaar?” De toenmalige automatiseerder van Staalimex kon als alternatief alleen Dynamics AX aanbieden. “Maar dat is vooral bestemd voor veel grotere bedrijven.” Dus ging Kees op zoek naar een nieuwe it-partner.

Hij herinnerde zich het contact dat hij ooit had gehad met WSB Solutions. “Ze hadden me eens benaderd maar op dat moment was een nieuw systeem voor ons niet aan de orde.” Vanwege de plezierige herinnering aan dat gesprek nam hij contact met hen op. WSB Solutions had wat Staalimex nodig had: Dynamics NAV van Microsoft, geschikt voor middelgrote bedrijven. Maar dat niet alleen: “Vanaf het begin was er een klik. En die moet er voor mij zijn om goed samen te kunnen werken.” Hij legt uit: “Het draait niet alleen om zakelijke factoren: hardware en software kun je namelijk overal kopen, maar goede samenwerking niet. En die is bij de implementatie ervan een must.” Echter, dat is geen vanzelfsprekendheid, weet Kees. Ook hij kent de verhalen van bedrijven waar het heel anders is gegaan. “Ik hoor dat het nog wel eens mis gaat. Een it-bedrijf dat het laat afweten, consultants die niet ter zake kundig zijn. En dan maar hopen dat je je geld terugkrijgt, of er zonder kleerscheuren uitkomt.”

Kom in contact!

Uw email*


Naam*


Onderwerp


Uw bericht
Kees Kurpershoek

“We hebben vooral gewonnen aan snelheid en efficiency”

Staalimex maakt gebruik van

that's Dynamics NAV
that's ICT
that's Managed Services

“Bij elke overname die we nu doen, willen we zo snel mogelijk WSB inschakelen om onze nieuwe locatie toe te voegen aan ons VoIP netwerk” – Secur