Rhizopon / Culvita kiest voor WSB Solutions

Rhizopon is fabrikant van groeistoffen ter bevordering voor de beworteling van stekken. Rhizopon neemt hierin wereldwijd een unieke positie in, omdat zij de enige fabrikant is die zich uitsluitend toelegt op de productie van deze producten. Culvita is met meer dan zestig jaar ervaring, leverancier van een breed gamma aan potgrond, meststoffen en andere benodigdheden. Onlangs kozen zij voor Microsoft Dynamics NAV van WSB Solutions en daar hadden ze hun redenen voor. 

Dezelfde taal
De eerste contacten tussen Rhizopon / Culvita en WSB Solutions dateren alweer van 2008. Mede door het goede gesprek én de sponsoring van FC Dordrecht bleef de naam ‘WSB’ in het hoofd van directeur Gerben Schouten hangen. “De mensen van WSB staan heel dicht bij de werkvloer en spraken dezelfde taal als wij”, wist Schouten zich nog goed te herinneren.

‘De mensen van WSB Solutions staan dicht bij onze werkvloer en spreken onze taal’

ERP-systeem
Er waren een aantal redenen voor Rhizopon om de contacten met WSB weer nieuw leven in te blazen. “Als management willen wij kunnen sturen op onze rapportages en daarbij meerdere jaren met elkaar kunnen vergelijken, alleen kon het huidige ERP-systeem dit niet realiseren. Daarnaast was het voor de inkoopafdeling niet zichtbaar wanneer er sprake was van een negatieve voorraad en had de verkoopafdeling meer wensen voor CRM-functionaliteit dan nu mogelijk was.”

Ontzorgen
Dit was voor Rhizopon reden genoeg om WSB weer te benaderen om de meerwaarde van MS Dynamics NAV te bespreken. En  al snel bleek dat WSB nog steeds van ‘dezelfde bloedgroep’ was als Rhizopon en dus heel goed wist wat er in de markt speelde. Schouten vervolgt: “Wij hoefden nergens over na te denken of achteraan te bellen. WSB kwam haar afspraken altijd na en ontzorgde ons van meet af aan.”

Omarmen
De implementatie is inmiddels achter de rug en zijn de eerste indrukken zeer positief. “Met Microsoft Dynamics NAV omarmen we in de toekomst het mobiele werken, ondersteunen we daardoor onze klanten nòg beter en zijn we in staat bij te sturen op de bedrijfsinformatie als dat nodig blijkt.”

 

 

“WSB voelt goed aan dat het hier om meer gaat dan de implementatie van een nieuw systeem alleen” – Helmink Hoontechniek