WSB Solutions en CBizz starten aanleg Glasvezelnetwerk

“Bedrijven kunnen niet meer zonder snel internet en glasvezel”

Op twee bedrijventerreinen in Hardinxveld-Giessendam start de aanleg van een Door-to-Door glasvezelnetwerk: Nieuweweg en Langeveer.

wsb-cbizz-glasvezel

WSB Solutions en CBizz; twee ondernemingen gevestigd in Hardinxveld-Giessendam werken samen om dit te realiseren. Een unieke kans voor ondernemers, zegt algemeen directeur van Cbizz, Sikko de Graaf, leverancier van glasvezeldiensten in Nederland: “Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst.” 

“Samen met onze partners het CIF,  gemeenten en kabelbedrijven leggen wij glasvezelverbindingen voor de zakelijke markt en dienstverlening,” stelt De Graaf zichzelf voor. “Vroeger had je genoeg aan ADSL, maar bedrijven kunnen nu niet meer zonder snel internet. Zo ook in Hardinxveld-Giessendam. Daarom hebben WSB Solutions en CBizz besloten om de twee bedrijventerreinen helemaal te ‘verglazen’.” Dit betekent dat ieder bedrijf een glasvezel aansluiting kan krijgen.

Snel internet wil iedereen wel. Maar wat levert het ondernemers op om zich aan te sluiten bij een dergelijk glasvezelnetwerk? Bart Rietveld, commercieel directeur van WSB Solutions legt uit: “Zulke bedrijven werken in de cloud, een digitale opslagruimte op het internet, iets wat overal in opkomst is. Daarvoor hebben ze het snelle glasvezel echt nodig. Zij voeren hun boekhouding niet meer op de lokale server, want die heeft altijd het risico op brand of diefstal.”

Oplaadpalen en camerabewaking

“Deze bedrijven hebben bovendien onbeperkte datasnelheden, hun medewerkers kunnen zonder problemen thuis- en flexwerken, de verbindingen zijn minder milieubelastend en ze bieden nieuwe mogelijkheden.” Zo kun je bijvoorbeeld oplaadpalen voor elektrische auto’s laten plaatsen, omdat die vaak via internet aangestuurd worden. Met andere bedrijven op het terrein die zijn aangesloten, kun je gemeenschappelijke camerabewaking nemen.

Verder trekt je terrein met glasvezel nieuwe, moderne ondernemers aan. “Als een nieuwe ondernemer nu moet kiezen tussen eenzelfde bedrijfsruimte met ADSL of met glasvezel, dan kiest hij glasvezel. Traditionele kantoren moeten veel trucs uithalen om een thuiswerker toegang te laten krijgen tot hun systeem. Met glasvezel behoort dat tot de verleden tijd. Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst.”

Best Business Deal

Eind maart start de vraagbundelings actie, en ondernemers kunnen zich vrijblijvend intekenen. Een ondernemer betaalt eenmalige de aansluit kosten € 475,-, waarna de ondernemer een keuze kan maken uit diverse pakketten.  Het instap fiber abonnement 100/100MB inclusief telefonie bedraagt slechts € 199,-.

Uitbreidingen en hogere bandbreedtes (tot één Gb koppelvlak) zijn uiteraard ook mogelijk.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Over WSB Solutions

WSB Solutions is een betrouwbare dienstverlener in de automatisering, waarbij de klant centraal staat. WSB Solutions heeft in bijna 30 jaar een grondige kennis opgedaan over het inzetten van ICT als ondersteuning van talloze organisaties, groot én klein. WSB Solutions adviseert haar klanten bij allerlei automatiseringsvraagstukken omtrent traditionele ICT infrastructuren. Daarnaast begeleidt WSB Solutions organisaties met de eerste stappen richting het eigen ontwikkelde en beheerde Cloud platform. Om op de juiste manier aangesloten te worden op de Cloud, moet een bedrijf over een snelle internetverbinding beschikken

Over CBizz.

CBizz is de voortzetting van CAIW Business, de zakelijke tak van kabelbedrijf CAIW. Het bedrijf werd in oktober 2009 zelfstandig en opereert sinds april 2010 onder de naam CBizz. CBizz is een innovatief telecombedrijf dat een breed pakket van diensten aan de zakelijke markt levert, variërend van glasvezelverbindingen, telefonie tot en met complete datacenteroplossingen. CBizz sluit complete bedrijfsterreinen in het land aan op glasvezel. CBizz, dat gevestigd is in Hardinxveld-Giessendam, beschikt hiertoe over een eigen glasvezelnetwerk, datacenterruimte in verschillende delen van Nederland en een eigen Network Operations Center (NOC). CBizz biedt ieder bedrijf en instelling maatwerk op basis van specifieke wensen en omstandigheden.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Naam:               S.K. de Graaf
Van:                  Directie CBizz
Telefoon:          (088) 002 02 00
E-mail:              s.k.de.graaf@cbizz.nl

Naam:              Bart Rietveld
Van:                 Directie WSB Solutions
Telefoon:          (0184) 618 837
E-mail:              b.rietveld@wsb-solutions.nl

“WSB voelt goed aan dat het hier om meer gaat dan de implementatie van een nieuw systeem alleen” – Helmink Hoontechniek