Cybercriminaliteit
Cyber Security

10 tips om uw organisatie te wapenen tegen cybercriminelen

Wapen uw organisatie tegen cybercriminelen

De schade door cybercriminaliteit in Nederland is jaarlijks 10 miljard euro. Ter vergelijking: de jaarlijkse schade van ‘reguliere’ diefstal is 1 miljard euro. Dat geeft aan hoe groot de gevolgen van internetcriminaliteit zijn. Het is daarom zaak u er zich goed tegen te wapenen.

Natuurlijk kunt en moet u zich wapenen tegen cybercrime met technische maatregelen zoals het (laten) installeren van een goede firewall en antivirussoftware, maar de grootste bedreiging voor de veiligheid van IT-systemen is uw personeel… en uzelf.

Download daarom de poster, hang hem op, mail hem naar uw collega’s, zet hem op intranet, kortom: verspreid hem en zorg er samen voor dat hackers geen kans maken.

10 praktische tips om cybercriminaliteit te voorkomen

1.   Installeer geen illegale of onbekende software
2.   Gebruik geen USB-sticks van onbekenden
3.   Aanbiedingen die er te mooi uitzien om waar te zijn, zijn dat meestal ook
4.   Installeer een Adblocker voor uw browser
5.   Maak gebruik van wachtwoordzinnen (i.p.v. wachtwoorden)
6.   Open geen e-mails van onbekenden
7.   Sluit pop-ups af met Alt + F4
8.   Maak nooit verbindingen met onbeveiligde wifinetwerken
9.   Gebruik uw gezonde verstand
10. Deel deze tips met uw collega’s, want hoe meer mensen dit weten en doen hoe minder kans we met z’n allen geven aan cybercriminelen

Gratis poster

Deze tips hebben we voor u verzameld op een poster. Deze kunt u hiernaast gratis downloaden. Hang hem op, mail hem naar uw collega’s, zet hem op intranet, kortom: verspreidt hem en zorg er samen voor dat hackers geen kans maken.