Moderne Werkplek voor het MKB

Adoptie

Uw Moderne Werkplek wordt pas echt waardevol als u en uw collega's het gebruiken en écht goed gebruiken. Adoptie is het toverwoord.

 

Adoptie

De WSB Moderne Werkplek is gebaseerd op Microsoft 365 (waar onder andere ook Office 365 deel van uitmaakt). Licenties hiervoor kunt u overal kopen, maar de software is pas echt waardevol als deze wordt gebruikt én goed wordt gebruikt. Alles valt of staat bij, zoals we dat zo mooi noemen, adoptie. Hier helpen we u bij zodat u en uw collega’s optimaal gebruik maken van de nieuwe werkplekken.

Ontdek hier het belang van een goede adoptie.

————————————

Ronald Bijker - Boom BV
“Er zijn zoveel applicaties binnen Office 365. Het helpt enorm als je daarbij goede begeleiding vanuit de leverancier krijgt.”
Ronald Bijker – Boom BV


Adoptie in 2 pagina’s
>> Download PDF

Wat is adoptie

Adoptie is de acceptatie, of beter de omarming, van software en de bijhorende nieuwe manier van werken.

Waarom is het zo belangrijk

De implementatie van een nieuw softwarepakket, en de daarbij horende nieuwe manier van werken, valt of staat met adoptie. Er kan nog zo’n mooi en goed pakket worden geïmplementeerd, maar als de gebruikers het niet goed of gewoon helemaal niet gebruiken is het een gedrocht. Adoptie is het toverwoord.

Wat is Business Central

Meer draagvlak
 

Positieve
gedragsverandering

Meer werkplezier
 

Hogere productiviteit
 

Hulpmiddelen voor een succesvolle adoptie

Workshops & Trainingen

Diverse workshops van een halve dag waarin de deelnemers leren hoe u effectiever kunt samenwerken, slimmer vergadert of processen optimaliseert. En / of verbeter uw skills in een applicatie specifieke trainingen Teams, OneNote, OneDrive en Power BI.

Inspiratiedag

Laat het managementteam en de key-users een interactieve workshop volgen met aansluitend een gesprek over de mogelijkheden binnen uw organisatie. Hierdoor krijgen alle stakeholders de mogelijkheden te zien van het moderne werken en ontstaat er draagvlak.

Het Moderne Werken

U kunt de workshops / trainingen en inspiratiedag apart bij ons afnemen, maar wilt u meer dan alleen een inspiratiesessie of een workshop, dan kan dat uiteraard ook. We adviseren u uiteraard graag in. Uit ervaring weten we dat het ene bedrijf genoeg heeft aan een paar trainingen, terwijl bij andere bedrijven een wat uitgebreidere aanpak noodzakelijk met bijvoorbeeld de inrichting van het samenwerkingsplatform Microsoft Teams. Om data op te kunnen slaan wordt de basis van OneDrive ingericht. Voor het Managementteam en de key-users geven we een introductieworkshop “Het Moderne Werken” bij u op locatie en een adoptietraining Teams en OneDrive. Bij de start doen we een kick-off sessie voor de gehele organisatie, zodat ze gelijk fris beginnen. Ter ondersteuning ontvangt u adoptiematerialen zoals poster templates, e-mails, handleidingen en video’s.

Wilt u al verder vooruitkijken? Dan helpen we u met het opstellen van een adoptie & changemanagementplan volgens de Prosci-methode om het gedrag van uw medewerkers te veranderen. U kunt dit zien als een roadmap naar langdurig succes. U ontvangt maandelijks rapportages over de voortgang van het gebruik.

Wilt u een schaalbare adoptieoplossing, die laagdrempelig is en het werkplezier verhoogt? Dan is een adoptieplatform iets voor u. U heeft keuze uit 2 platforms:

1.000+ How to video’s

Zijn uw medewerkers lekker aan de slag met de Officeapplicaties, maar hebben ze vragen over de werking of hebben ze behoefte aan een leertraject? Dan biedt het videoplatform Oase uitkomst. Oase biedt toegang tot meer dan 1.000 Nederlandstalige how to video’s die u stap voor stap met Office 365-applicaties helpen.

Gamen (ja echt…)

Spelend leren; in het onderwijs heel gewoon. Nu ook binnen uw bedrijf. Op een speelse en educatieve manier leren u en uw collega’s Office 365 beter kennen en toe te passen. Lekker toegankelijk, laagdrempelig, competitief en vooral leuk en leerzaam!

 

Weten wat een goede adoptie-aanpak uw MKB-bedrijf kan opleveren?

U bent overtuigd van de voordelen van Het Moderne Werken en adoptie, maar u vindt het moeilijk om het in de praktijk te brengen? Met onze WERKPLEK CHECK weet u precies hoe uw organisatie ervoor staat en wat er voor nodig is om echt alle voordelen van het Moderne Werken te benutten.

>> Werkplek Check Aanvragen