Security-awareness-e-learning

Security Awareness e-learning

Zijn uw collega's zich ├ęcht bewust van online gevaren?

Ziet u altijd het verschil tussen een phishingmail en een gewone mail?
Uit onderzoek van Intel Security blijkt dat 97% van de mensen niet altijd een phishingmail herkent.

Zomaar een voorbeeld om aan te geven dat lang nog niet iedereen zich bewust is van de meest voorkomende gevaren en valkuilen bij het dagelijks gebruik van ICT.

In onze Awareness e-learning (i.s.m. de specialisten van Beveiligmij.nl) staan bewustwording en gedragsverandering centraal. Dat lijkt logisch, maar al te vaak zijn e-learnings puur gericht op kennisoverdracht. Natuurlijk doen de cursisten veel kennis op, maar daar wordt nauwelijks op getoetst. In deze e-learning worden deelnemers gestimuleerd zelf hun gedrag aan te passen.

Wat houdt de Awareness e-learning in?

Maandelijks krijgen deelnemers een aflevering over een bepaald onderwerp en worden hierover, in voor iedereen begrijpelijke taal, geïnformeerd. Zij worden niet getoetst op kennis, maar op hun gedrag. Zo kunnen zij aangeven hoe zij momenteel omgaan met het betreffende onderwerp, hoe zij dit willen veranderen na het volgen van de aflevering en welke hulp(middelen) zij hierbij nodig hebben. Om de vijf afleveringen krijgen zij een herhaling van voorgaande onderwerpen en wordt hen gevraagd of voornemens zijn nageleefd. Zo blijven zij minimaal een jaar actief in het bewustwordingstraject en wordt de gedragsverandering gestimuleerd. De Awareness e-learning bestaat uit een nulmeting plus twaalf maandelijkse afleveringen.

Afleveringen Awareness e-learning:

1. Wachtwoorden
2. Veilig internetten
3. Veilig e-mailen
4. Wifi-netwerken
5. PC beveiliging
6. Herhaling

7. Veilig mobiel
8. Veilige werkplek
9. Informatievernietiging
10. Identiteitsbewijzen
11. Social media
12. Herhaling

Klik op de afbeelding om de datasheet te bekijken

Bekijk e-learning demo

Wilt u weten hoe de Awareness e-learning eruit ziet?
Vraag de gratis demo aan. U kunt zelf 3 van de 12 afleveringen kiezen. Wat heeft u te verliezen?

Gratis demo