Windows Virtual Desktop

Een betere gebruikservaring en lagere kosten met Azure Virtual Desktop

Werkt uw bedrijf op een RDS-omgeving? En ervaart u ook problemen met de traagheid van Outlook en andere Office-applicaties? Misschien een schrale troost: u bent niet de enige. Alleen heeft u daar niks aan. U heeft liever een oplossing. Die is er nu gelukkig: Azure Virtual Desktop.

Wat is Azure Virtual Desktop?

In Wikipedia-taal: Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) is een cloud service voor het virtualiseren van bureaubladen en applicaties.

In gewoon Nederlands: Azure Virtual Desktop lijkt op remote desktop services (RDS) die heel veel bedrijven gewend zijn te gebruiken, maar met Azure Virtual Desktop krijgt iedere gebruiker een Windows 10 omgeving. Dit draait op het Microsoft cloud platform Azure (misschien wel het meest betrouwbare cloud platform ter wereld) en integreert volledig met Microsoft 365. Hierdoor wordt de gebruikerservaring enorm verbeterd. Naast Microsoft 365 kunt u bijvoorbeeld met Azure Virtual Desktop wel met AutoCAD-bestanden werken en zonder vervelende haperingen YouTube-video’s bekijken.

>> Reken het voor me uit

Windows 10 omgeving voor alle gebruikers

Betere gebruikerservaring

Einde
profiel issues

Minder betalen (ROI rekenen we voor u uit)

Minder klachten én minder kosten

Outlook heeft altijd problemen gegeven op remote desktop (RDS) omgevingen, maar ook andere Office applicaties zoals OneDrive zijn heel traag. Dat is met Azure Virtual Desktop opgelost.

En belangrijk voor uw bedrijf: u en uw collega’s kunnen fijner werken, maar ook efficiënter. Hierdoor zal het aantal IT-klachten flink afnemen.

Inmiddels profiteren enkele tientallen klanten van deze oplossing. Naast de betere gebruikerservaring, zijn zij er in veel gevallen financieel flink op vooruitgegaan.

Windows Virtual Desktop - minder klachten ICT

ROI: rekenvoorbeeld uit de praktijk

Deze klant heeft 32 gebruikers en op hun RDS-omgeving had elke gebruiker nodig:
– Office 365 E3 licentie à € 19,70 per maand
– Remote Desktop licentie à € 5,50 per maand
Totaal dus € 25,20 per gebruiker per maand.

Nu ze gebruik maken van Azure Virtual Desktop hebben ze alleen een Microsoft 365 Business licentie à € 16,90 per gebruiker per maand nodig.

Per maand bespaart deze klant dus € 8,30 per maand per gebruiker.
Op jaarbasis scheelt dit hen € 3187,-
.

Hun investering om de overstap te maken van RDS naar Azure Virtual Desktop: € 5000,-. Hun ROI is dus anderhalf jaar. In de tussentijd werken ze veel fijner en efficiënter, wat hen, een in euro’s veel lastigere uit te rekenen bedrag, bespaart.

Windows Virtual Desktop praktijkvoorbeeld

Wilt u weten hoeveel u met Azure Virtual Desktop bespaart?

We denken dat Azure Virtual Desktop interessant is voor ieder bedrijf dat nu op Remote Desktop werkt. Hoeveel u kunt besparen en hoe snel uw ROI is, is niet alleen afhankelijk van uw huidige licenties, maar ook van het (cloud) platform waar uw RDS-omgeving nu op draait. Mark rekent het graag voor u uit.

Benieuwd? Bel Mark of vul hiernaast uw gegevens in. Dan belt hij u even terug. Wel zo gemakkelijk.

Mark Krol

Mark Krol
T (0184) 61 88 37

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

30+
jaar ervaring

65
ICT-specialisten

Gecertficeerd
partner van Microsoft

400+
tevreden klanten