Cyber Security - ICT-Beveiliging

Zorg dat uw personeel veilig kan werken

 

Een goede basisbeveiliging voor alle mkb-bedrijven

In de licenties Microsoft 365 zitten veel beveiligingsfunctionaliteiten, maar welke zijn nu echt van belang voor u als ondernemer? Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet. Deze hebben onderverdeeld in de twee categorieën:

1. Basisbeveiliging
2. Extra beveiliging

De onderverdeling van de categorieën zegt genoeg. Hieronder vind u een opsomming van wat in welke categorie zit.

Effectief samenwerken met Teams

Basisbeveiliging

✔ Veilig werken
Veilig werken draait in eerste plaats om het beschermen van data en om identificatie van gebruikers. Zo heeft u één wachtwoord nodig voor alle applicaties (Single Sign On), maar het liefst met een biometrische identificatie (Windows Hello) en een 2-traps authenticatie via telefoon (Multi Factor Authenticatie). Alle data die op de pc’s en laptops staan worden met BitLocker versleuteld.

✔ Veilig e-mailen
We versturen dagelijks tal van e-mails. Het is daarom belangrijk dat u deze veilig kunt versturen, bijvoorbeeld door encryptie op mails toe te passen (OME), maar ook zorgeloos ontvangen mails kunt openen. Dit doen we door een combinatie van technieken om de mails, bijlagen en links te scannen en te controleren of de verzendende partij geen spam of phishing berichten verstuurd (EOP, SPF, DKIM en Microsoft Defender (voorheen: ATP)).

Is beveiliging extra belangrijk voor uw organisatie, dan kunt u nog een stapje verder gaan door te kiezen voor extra beveiligingsmaatregelen bovenop de basisbeveiliging.

Moderne Werkplek gebruiker

Extra beveiliging

✔ Veilig mobiel
Wilt u data op mobiele apparaten, smartphones en tablets extra beveiligen? Beveilig deze (zowel zakelijk als privé) dan door te zorgen dat deze alleen zijn te ontgrendelen met bijvoorbeeld een PIN-code (of vingerafdruk- of gezichtsscan). Ook kunt u de data op het apparaat versleutelen zodat deze niet kan worden gelezen als het apparaat gestolen of verloren wordt. Als een apparaat gestolen wordt of iemand verliest hem, kunt u zorgen dat het op afstand wordt gewist en/of geblokkeerd.

✔ Veilige wachtwoorden
Wilt u geen rondslingerende wachtwoorden meer van uw medewerkers en geen zorgen meer hebben of u uw wachtwoord nog wel kunt onthouden, dan biedt een wachtwoordmanager uitkomst. U krijgt een digitale kluis waarin u alle gebruikersnamen en wachtwoorden kunt opslaan (en genereren). U hoeft alleen het wachtwoord van de digitale kluis nog te onthouden, want de wachtwoordmanager vult automatisch gebruikersnaam en wachtwoord in als u een website bezoekt. Wel zo handig!

✔ Microsoft 365 Backup
Met de standaardinstellingen binnen Microsoft 365 heeft u geen back-up in geval van een hack of het per ongeluk verwijderen van contacten, e-mails of bestanden. Met Microsoft 365 Backup loopt u geen risico meer op verlies van toegang tot en controle over uw gegevens en bestanden, inclusief Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive en Microsoft Teams. Wel zo veilig!

Moderne Werkplek gebruikster

Beveiliging is meer dan techniek

Cyberaanvallen slagen bijna altijd door de nalatigheid en/of onwetendheid van werknemers. Cybercriminelen weten dat ‘de mens’ de zwakste schakel is in IT-beveiliging en zetten hier handig op in. Met alle bovengenoemde beveiligingsmaatregelen verklein je natuurlijk de kans aanzienlijk dat besmette mails überhaupt bij de medewerkers terecht komen, maar cybercriminelen zullen altijd manieren vinden om de filters te omzeilen. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat uw medewerkers besmette mails herkennen.

Uw medewerkers bewust maken van online gevaren en hun handelen daarmee veranderen is een investering die zich snel terug betaald. Daarom heeft onze partner Beveiligmij.nl security awareness trainingen ontwikkeld. Deze trainingen helpen u en uw collega’s gevaarlijke situaties te herkennen en bieden de benodigde kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor veiliger gebruik van ICT op het werk, maar ook thuis. Hierdoor wordt de kans om slachtoffer te worden flink verkleind.

Zo worden goed getrainde werknemers het sterkste wapen in de strijd tegen cybercriminelen.

Wilt u ook ontdekken hoe u cybercriminelen te slim af kunt zijn? Bekijk dan deze opname van het webinar ‘Security Awareness: van gevaar naar kans’ of ontdek hier u van uw medewerkers uw sterkste wapen tegen cybercriminelen maakt >>

 

Ja, ik wil weten hoe het met
mijn ICT-beveiliging gesteld is

Laat ons hiernaast weten wie u bent, dan nemen wij contact met u op om uw eventuele vragen te beantwoorden en/of een afspraak te maken om samen met u naar uw ICT-beveiliging te kijken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.