Digitale Transformatie projectdoelen

Module Projecten

Heeft u een projecten organisatie of afdeling en wilt u deze optimaal laten functioneren dan kiest u voor het productie pakket. Met dit pakket kunt u uw opdrachten indelen in beheersbare onderdelen (projecttaken) en deze plannen, zoals bijvoorbeeld in engineer-to-order opdrachten. U kunt prijzen vastleggen voor het hele project (vaste aanneemsom), vaste prijzen voor de producten c.q. diensten die u levert of alles op regie doen met een kostprijsfactor. Uiteraard worden de opbrengsten en kosten zorgvuldig per project vastgelegd en middels de integratie met de financiële administratie geboekt als onderhanden werk. Periodiek c.q. bij afsluiten wordt het resultaat genomen. Diverse rapportages, waaronder voor-en nacalculatie ondersteunen u in het inzichtelijk houden van de financiële status van de projecten.

Met het volledig geïntegreerde grafisch werkbord (VJS) maakt u de planning visueel en kunt u projecttaken of resources die aan de taken zijn toegewezen (her-)plannen in een periode waarop capaciteit beschikbaar is. Heeft u projecten met een terugkerende structuur dan kunt u deze vastleggen aan de hand van sjablonen of kopiëren vanuit een ander project.

ERP Software Tech Trade - Projecten

De perfecte aanvulling...

...voor bedrijven met een projecten organisatie. Wanneer u complexere (engineer-to-order) opdrachten wilt plannen en financieel wilt beheersen levert deze pakket daar de functioneel voor.

Vaste prijs: € 3.000,-

Business Central boekhouding

 

Voordelen van het gebruik van het pakket ‘Projecten’

 

1. Een naadloze integratie van projectadministratie, voorraad, financiën en planning.

2. Optimaliseren van de projectplanning incl. het identificeren van capaciteitsproblemen.

3. Volledig inzicht in opbrengsten en kosten van de projecten.

4. U weet waar u aan toe bent: de kosten liggen vooraf vast.

5. U hoeft niet alles zelf uit te zoeken. Wij zorgen voor de inrichting, waardoor u veel tijd bespaart.
 
 
 

6. U kunt gebruik maken van de kennis & expertise van WSB. Het implementeren van nieuwe bedrijfssoftware is niet iets wat u dagelijks doet. Voor ons wel! Door gebruik te maken van dit pakket verkleint u de risico’s.

 

Wat moet u zelf doen

1. Opschonen / Voorbereiding

  • Wanneer u ons de data aanlevert die nodig is in Business Central, is het van belang dat u al kritisch naar deze data heeft gekeken, zodat u met opgeschoonde gegevens van start kunt gaan.
  • Analyseer de structuur van de projecten. Welke (standaard) projectstructuur kent u? Wat zijn de kalenders, capaciteiten van de medewerkers in de projecten en wat zijn de tarieven?
  • Als u uw projecten dusver in een ander pakket beheerde is het zaak de projecten die afgesloten kunnen worden zo veel mogelijk af te sluiten.
  • Bereid voor welke (lopende) projecten overgezet dienen te worden.

2. Tijd beschikbaar maken

  • Zorg dat er voldoende tijd beschikbaar is in de implementatieweek. Zo moet u bij WSB data aanleveren die wij in Business Central verwerken. Wij gaan u trainen in het gebruik van Business Central en wellicht moet u ook uw medewerkers nog opleiden. Daarnaast is het ook belangrijk dat u bereikbaar bent wanneer we vragen hebben bij de verwerking van de gegevens.

 

Wilt u aan de slag?

Vincent Wilgenkamp Ik vind het leuk om met u in contact te komen. Vertel ons wie u bent en ik neem contact met u op. Gewoon geheel vrijblijvend.

Vincent Wilgenkamp, ERP Adviseur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.