Profiteert u al van werken in de cloud?

Cloud diensten

Werken in de cloud biedt uw bedrijf veel voordelen. Cloud is er altijd waardoor u altijd en overal kunt werken. U kunt er overal het wereld bij zolang u maar een actieve internetverbinding hebt. Ander voordeel is dat u geen complexe techniek meer zelf in huis hoeft te nemen. U neemt simpelweg onze cloud diensten af. Hiervoor hoeft u niet of nauwelijks te investeren en bent er zeker van dat uw gegevens altijd veilig zijn.

Cloud diensten 7 redenen om over te stappen

Soorten cloud diensten

Cloud computing is dus eigenlijk het leveren van ICT-oplossingen (opslag, software, infrastructuur, etcetera) via het internet. Bijvoorbeeld: een cloud server is een server die niet bij u op locatie staat, maar in een datacenter elders waarop u op afstand kunt inloggen.

Wilt u weten wat cloud precies is? Hoe werken in de cloud werkt? Of eens binnenkijken in een datacenter van Microsoft? Lees dan de 5 meeste gestelde vragen over de cloud.

Cloud diensten zijn er in allerlei soorten en maten. Private cloud, public cloud, hybride cloud. Wij helpen u graag om hierin een juiste keuze te maken (en uiteraard het voor u in te richten en beheren). Om een goed advies te geven, gaan we eerst met u in gesprek om te kijken wat uw eisen en wensen zijn.

Misschien is het wel goed om op voorhand te weten dat onze datacenters in de Europese Unie (veelal in Nederland) staan en dus onder Europese regelwetgeving vallen.

 

De verwachting is dat in 2020 de IT van 78 procent van de MKB-bedrijven wordt gehost in de cloud.

– Bron: Microsoft

 

7 redenen om over te stappen naar de cloud

Met de cloud diensten van WSB Solutions heeft u altijd en overal toegang tot uw bedrijfsnetwerk en uw vertrouwde programma’s en bestanden. Waar u ook bent: op kantoor, thuis, bij de klant of bijvoorbeeld in een wegrestaurant. En op elk apparaat: PC, laptop, tablet en smartphone.

Een andere belangrijke reden om te overwegen over te stappen naar cloud services is kostenbesparing. Er is geen investering meer nodig in eigen hard- en/of software. U betaalt een vast bedrag per gebruiker per maand en naar gebruik.
Doordat vooraf alle kosten met betrekking tot software, onderhoud, support en ook eventueel hardware inzichtelijk zijn, kunt u kosten voor uw ICT vanaf nu vooraf begroten. U weet precies waar u aan toe bent.
Met een cloud oplossing kun je over het algemeen gemakkelijk stoppen. Een kwestie van uitproberen en als het niet bevalt, kunt u er gewoon mee stoppen. Omdat een cloud dienst meestal per maand wordt betaald, hoeft u dan ook niet langer voor de dienst te betalen.
U kunt eenvoudig nieuwe medewerkers of bijvoorbeeld schijfruimte toevoegen zonder investeringen of lange wachttijden. Dit geldt ook voor het verwijderen ervan, wat een voordeel kan zijn als u veel gebruik maakt van tijdelijke medewerkers.
Door gebruik te maken van cloud diensten werkt u altijd met de meest recente versies. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over back-ups of updates van software, want deze worden automatisch voor u uitgevoerd en bewaakt. Wel zo gemakkelijk.
Wanneer u kiest voor onze cloud services staan uw programma’s en bestanden altijd op goed beveiligde externe servers in meerdere datacenters in de Europese Unie. U valt dus altijd onder de EU wetgeving. De servers zijn standaard dubbel of meervoudig uitgevoerd zodat u altijd kunt werken, zelfs bij een eventuele storing in een van de datacenters.

 

Whitepaper - Naar de cloud de voordelen en valkuilen

DOWNLOAD GRATIS WHITEPAPER
‘NAAR DE CLOUD? DE VOORDELEN EN DE VALKUILEN’

Overweegt u een overstap naar de cloud? Dan zit u zeer waarschijnlijk met een aantal vragen. Daarom hebben we een whitepaper gemaakt over de voor- en nadelen van het overstappen naar de cloud.

Download Whitepaper
Uitgelichte case

Leijtens Import

Bij Leijtens Import vinden ze dat ICT gewoon goed moet werken. Lees hier waarom ze in de cloud werken en hoe dat…

Bekijk de case