Cyber Security - bescherm uw bedrijf tegen cybercriminelen
Cyber security

Bescherm uw bedrijf tegen cybercriminelen

Een goede beveiliging van uw IT-omgeving is belangrijker dan ooit.

Cyber Security

Internetcriminaliteit is een groot gevaar voor organisaties en vooral voor MKB-bedrijven. Zij zijn in maar liefst 67% van de gevallen het slachtoffer (consumenten 13% en grote bedrijven 17%). De schade door cybercriminaliteit in Nederland is jaarlijks maar liefst 10 miljard euro. Ter vergelijking: de jaarlijkse schade van ‘reguliere’ diefstal is 1 miljard euro. Een goede (en slimme) beveiliging van uw IT-omgeving is belangrijker dan ooit.


Digitale inbraak iets dat alleen in een James Bond-films gebeurt? Helaas niet.

MKB: The sweet spot

MKB-bedrijven zijn vaker het slachtoffer van cybercriminaliteit. Grote bedrijven zijn vaak technisch zwaarder beveiligd waardoor zij een lastig doelwit zijn. Bij consumenten is minder te halen en kosten relatief veel moeite. MKB-bedrijven hebben hun Cyber Security vaak minder goed op orde terwijl er wel wat te halen is. Zij vormen dus een interessante groep voor cybercriminelen.

Gelukkig zijn meer en meer organisaties zich bewust van het belang van goede Cyber Security en nemen maatregelen om problemen te voorkomen. Om cybercriminelen buiten de deur te houden zijn technische maatregelen zoals een goede firewall, het zorgen voor goede back-ups, antivirussoftware, spamfilters, etcetera dan ook een eerste vereiste.

Is uw organisatie AVG-compliant?

AVG e-learning - GDPRDe AVG stelt eisen aan ICT-systemen, maar gaat veel verder en stelt meer eisen die losstaan van de gebruikte ICT-systemen. Het nemen van maatregelen om ICT-systemen te laten voldoen aan de GDPR is zeker van groot belang, maar het houdt niet daarmee niet op. Laten we u dan aan u lot over? Nee, zeker niet.

Ontdek meer >>

De 3 B’s van Cyber Security

Maar Cyber Security gaat verder dan alleen technische maatregelen. Bewustwording bij u en uw collega’s van de gevaren is van groot belang. ‘De mens’ is de grootste bedreiging voor uw ICT-beveiliging . Technisch is alles over het algemeen goed te beveiligen, maar uit de praktijk weten we dat problemen met ICT-beveiliging vaak het gevolg zijn van menselijk handelen. Om dit gevaar te verkleinen bieden we Security Awareness trainingen voor u en uw collega’s.

Bescherming tegen cybercriminelen wordt steeds complexer en er wordt ook steeds meer van u gevraagd op het gebied van wet- en regelgeving.

Daarnaast moet volgens de Wet bescherming persoonsgegevens iedere organisatie ‘passende organisatorische en technische maatregelen’ treffen om datalekken te voorkomen. Dus technische maatregelen zijn niet genoeg, er zijn ook organisatorische maatregelen nodig. Uit diverse onderzoeken blijkt dat 8 op de 10 Nederlandse bedrijven niet voldoet aan deze privacywetgeving en dat brengt risico’s met zich mee: zowel voor uw bedrijf als voor u persoonlijk als bestuurder.

Daarom hebben wij de ‘3 B’s van Cybersecurity’ in het leven geroepen:

  1. Beveiliging
    Technische maatregelen om inbraak door cybercriminelen te voorkomen
  2. Bewustwording
    Security awareness trainingen voor de beste IT Security: bewust en alert personeel
  3. Beleid
    Het opzetten en handhaven van een compliant privacy- en ICT gebruiksbeleid

In het voorjaar van 2017 gaven we een drietal webinars over de 3 B’s van Cyber Security. Deze kunt u terugkijken op YouTube. Zo bent u binnen 1,5 uur helemaal op de hoogte.

Video Webinar Cyber Security - IT-beveiliging Video Webinar Cyber Security - Security Awareness Video Webinar Cyber Security - privacywetgeving ict-beleid

Wilt u weten hoe uw organisatie er qua IT-security voor staat?

Dat kan met onze IT-Beveiligingsscan. Deze geeft u inzicht in uw huidige IT-security en een analyse wat er moet gebeuren om te zorgen dat uw organisatie goed gewapend is tegen cybercriminelen.

Maar we begrijpen dat u hier graag eerst meer informatie over wilt hebben. Als u onderstaand formulier invult, nemen wij (uiteraard geheel vrijblijvend) contact met u op voor een korte uitleg over onze IT-Beveiligingsscan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.