Cyber Security - Bewustwording online gevaren
Cyber Security

Security Awareness:
net zo noodzakelijk als een firewall

Kennen al(!) uw collega's de risico’s van het gebruik van ICT?

Security Awareness Training

U heeft een goede firewall, uw antivirussoftware is up-to-date, maar toch is uw pc of netwerk geïnfecteerd. Hoe kan dat nou? Het antwoord is vaak: door menselijk handelen. We kunnen (bijna) alles technisch goed beveiligen, maar de mens is en blijft de zwakste schakel.

Goede ICT-Beveiliging is veel meer dan alleen techniek

Door 1 verkeerde klik van u of een van uw collega’s kan uw organisatie, ondanks de genomen technische maatregelen, toch nog slachtoffer worden van cybercriminelen. Een goede bewustwording van de risico’s die u online loopt is minstens zo belangrijk.

De 3 B’s van Cyber Security

Onze bescherming tegen cybercriminaliteit bestaat naast Bewustwording uit twee andere componenten. Samen vormen zij de ‘3 B’s van Cybersecurity’:

1. Beveiliging
Technische maatregelen om inbraak door cybercriminelen te voorkomen
2. Bewustwording
Security awareness trainingen voor de beste IT Security: bewust en alert personeel
3. Beleid
Het opzetten en handhaven van een compliant privacy- en ICT gebruiksbeleid


In het voorjaar van 2017 gaven we een drietal webinars over de 3 B’s van Cyber Security. Die over de B van Bewustwording kunt u hierboven terugkijken. Zo bent u binnen een half uur helemaal op de hoogte.

Bent u zich voldoende bewust van de risico’s?

Zijn u en al(!) uw collega’s zich bewust van de risico’s van het gebruik van ICT? Ziet u altijd het verschil tussen een phishingmail en een gewone mail? In een onderzoek van BIT geeft 28% van de Nederlandse werknemers aan dat het wachtwoord van hun werkcomputer bekend is bij minimaal één ander persoon in de privé-omgeving. En uit onderzoek van Intel Security blijkt dat 97% van de mensen niet altijd een phishingmail herkent. Cijfers die aangeven dat lang nog niet iedereen zich bewust is van de meest voorkomende gevaren en valkuilen bij het dagelijks gebruik van ICT.

“Van nature zijn IT-afdelingen geneigd om zaken op te lossen door de inzet van technische maatregelen. Meer monitoring, meer virusscanners en meer firewalls, maar daar ga je het niet mee redden. Om de veiligheid verder te verhogen, is het cruciaal dat medewerkers getraind en opgeleid worden. Bij BIT zijn we er van overtuigd dat bewustwording onder werknemers de veiligheid met nog zeker 25% kan verhogen.”

Bron: BIT Onderzoeksrapport Internet Eigenwijs 2017

Security awareness trainingen

Voor al die mensen bieden wij security awareness trainingen aan. Deze trainingen helpen u en uw collega’s bewust te worden van de risico’s van het gebruik van ICT in verschillende veel voorkomende situaties. Tevens krijgt u de benodigde kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor veiliger gebruik van ICT op het werk, maar ook thuis. Hierdoor worden gevaarlijke situaties eerder herkend en wordt de kans om slachtoffer te worden flink verkleind.

Meer informatie over de security awareness trainingen vindt u op onze speciale website over dit belangrijke onderwerp: https://www.beveiligmij.nl/partners/wsb-solutions/. Daar vindt u ook tal van tips voor o.a. veilig internetgebruik en kunt u online testen hoe (on)veilig u omgaat met informatie.

Security Awareness training informatiewebsite
Op onze speciale website over Security Awareness vindt u naast informatie over de trainingen tal van cyber security tips. Klik op de foto (alleen als u de link vertrouwt…).