Microsoft Dynamics Business Central
Edwin Combrink
03 april 2018

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Nieuw | 1 ERP-platform voor al uw afdelingen | Vanaf nu leverbaar

In het tijdperk van de digitale transformatie is verandering de nieuwe standaard geworden. Niet meegaan met veranderingen is gewoon geen optie meer. Cloud oplossingen die continu worden verbeterd en uitgebreid, maken het mogelijk om snel gebruik te maken van nieuwe functies en opties. Veel succesvolle MKB-bedrijven profiteren inmiddels al optimaal van veilig en effectief samenwerken in de cloud. Ook voor bedrijven die gebruik maken van Microsoft Dynamics NAV is er nu goed nieuws.

Gisteren, 2 april 2018, lanceerde Microsoft Dynamics 365 Business Central: de end-to-end ERP-oplossing die Finance, Sales, Service en Operations met elkaar verbindt en processen stroomlijnt. De applicatie beschikt over alle functionaliteiten van de bekende Dynamics NAV on-premise versie, maar opereert volledig en veilig in de cloud. Microsoft Dynamics NAV blijft overigens gewoon bestaan naast Dynamics 365 Business Central. De naam “Dynamics NAV” zal in de loop van 2018 wel verdwijnen en worden vervangen door Dynamics 365 Business Central. Als klant blijft u dan de keuze houden of u Dynamics 365 Business Central vanuit de Cloud wilt gebruiken of toch liever on-premise. Microsoft Dynamics Business Central

Business Central is vanzelfsprekend erg goed geïntegreerd met andere Microsoft Cloud oplossingen zoals Office 365. Ook kan Business Central worden uitgebreid met branchespecifieke modules en worden gecombineerd met intelligente en gebruiksvriendelijke tools zoals PowerApps, Microsoft Flow en Power BI.

Beschikbaar in 2 varianten: Essential en Premium

Dynamics 365 Business Central is beschikbaar in twee varianten. Voor de meeste MKB-bedrijven is Essentials voldoende. In deze licentie zitten standaard Financieel management, Customer Relational Management (basisfunctionaliteit, als je meer nodig hebt kun je Dynamics 365 for Sales gebruiken waarmee Business Central uiteraard is geïntegreerd), Supply Chain Management (verkoop, inkoop, voorraden en logistiek), Human Resources en Projectmanagement. Dynamics 365 Business Central Essentials is beschikbaar vanaf € 59,03 per gebruiker per maand.
Business Central - Warehouse Shipment
Voorbeeld van een warehouse shipment in Business Central

Voor MKB-bedrijven die behoefte hebben aan Service Order Management en Productie biedt de licentie Premium uitkomst. Hiermee beschikt uw organisatie over alle functionaliteiten van Dynamics NAV, alleen nu volledig in de cloud. Dynamics 365 Business Central Premium is beschikbaar van € 84,33 per gebruiker per maand.

Gebruiksvriendelijke interface met een modern uiterlijk

Opvallend kenmerk bij de Spring ’18 release voor Dynamics 365 Business Central is de gebruikersvriendelijke interface met dashboards die in één oogopslag alle belangrijkste KPI’s, trends en inzichten laten zien en qua vormgeving en functionaliteiten perfect aansluiten bij het moderne werken. De interface draait op een webclient en tevens op tablets (iPad) en smartphones.

Business Central - Interface
Voorbeeld van de vernieuwde interface in Business Central

Aanpasbaar en uitbreidbaar

Een van de sterkste punten van Microsoft Dynamics NAV was altijd dat het product makkelijk aan te passen en uit te breiden was. Dynamics 365 Business Central borduurt hierop voort en biedt volop mogelijkheden voor klanten en partners om het product uit te breiden en aan te passen.

App Source

Binnen Dynamics 365 Business Central heeft u toegang tot App Source, waarin u allerlei apps aan het platform toe kunt voegen voor extra functionaliteiten en inzichten.

Power BI, PowerApps en Flow

Dynamics 365 Business Central beschikt over een eenvoudige integratie met Power BI wat u extra inzichten geeft en de mogelijkheid biedt om data vanuit andere applicaties, tools en platforms samen te voegen met de data uit Business Central, zodat u een compleet beeld krijgt. Met Flows en PowerApps creëert u snel en eenvoudig uw eigen flows, over meerdere applicaties heen, en stelt u zelf apps samen zonder enige vorm van programmeren.

Individuele aanpassingen

Dynamics 365 Business Central is eenvoudig en op individueel niveau aan te passen door bijvoorbeeld velden toe te voegen of te verwijderen. Zo kunt u met de embedded designer de gebruikerinterface naar wens inrichten en zo uitsluitend data laten zien die voor de gebruiker relevant is.

Developer mogelijkheden

Met Visual Studio Code kunnen krachtige “extensions” worden gemaakt maken om de standaard mogelijkheden van Dynamics 365 Business Central uit te breiden. Deze mogelijkheid is vooral voor Dynamics 365 partners bedoeld die hiermee maatwerk kunnen maken voor hun klanten.

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Bekijk dan eerst onderstaande video en vul daarna even het contactformulier in. Maar u kunt ons natuurlijk ook altijd even bellen (0184 – 61 88 37), vinden we eigenlijk leuker.
Uiteraard kunt u ook veel informatie over Business Central vinden op de website van Microsoft.