Masterclass Digitale Transformatie Groothandel 1 november, 09:30 - 17:00

Masterclass ‘Succesvol inkopen en implementeren van ERP’

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: de overgrote meerderheid van mensen die betrokken is bij de aankoop en implementatie van ERP-software zijn beginners. Dat is niet vervelend bedoeld, maar is simpelweg een constatering. En het is ook logisch als je weet dat de meeste groothandels slechts om de 8 tot 10 jaar overstapt op een nieuwe ERP-pakket.

Als inkopende partij kun je dus wel wat hulp gebruiken. Het liefst zo vroeg mogelijk, want wist je dat veel beslissingen die het succes of het mislukken van ERP-projecten bepalen al lang zijn genomen voordat gesprekken met ons en andere leveranciers worden gestart?

Het is dus van cruciaal belang dat ook de directie vanaf het prille begin actief betrokken is. ERP-implementaties en Digitale Transformatie zijn meer dan IT-projecten, het zijn (ook) organisatorische veranderprojecten. Vooral binnen groothandels! En die verandering moet in de directiekamer beginnen.

Man met tablet in magazijn software

Het belang van een goede voorbereiding is groot. Niet alleen als je een ERP-pakket wilt implementeren, maar ook als je bijvoorbeeld wilt migreren naar een nieuwe versie / cloud oplossing. Want wie kan zich in de extreem concurrerende markt van vandaag de dag nog een half of geheel faalproject permitteren?

Deze masterclass gaat dus niet over ERP alleen, maar vooral over factoren die bepalen of je verandertraject een succes of mislukking wordt, zoals organisatie, uitdagingen, bedrijfsdoelen en je transformatieprocessen. We duiken diep in klantgerichtheid, organisatieverandering, de rollen en verantwoordelijkheden voor het management en hoe ze al hun teams in de veranderingsmodus kunnen krijgen.

Agenda

1. Inleiding & Context
– Doelen

2. De juiste bedrijfsstrategie
– De noodzaak om een klantgerichte organisatie te worden
– Hoe vind je een businessmodel dat maximale klantwaarde toevoegt?
– Hoe vergroot je het geluk van je klanten, medewerkers en partners?

Pauze

3. Hoe technologie kan helpen
– Wat bepaalt je succes en welke vaardigheden en mindsets zijn nodig?
– Kiezen voor standaard software of beter maatwerk?
– Kiezen voor single-category oplossingen of een platformbenadering?

Lunchpauze

4. Wat wil je bereiken
– Wat zijn je projectdoelen? Verschil effectieve en niet-effectieve doelen
– Alleen de techniek moderniseren of ook de organisatie?
– Je nieuwe systeem is voor morgen, niet voor gisteren!

Kleine pauze

5. Wat is de impact op de bedrijfscultuur en je DNA?
– Het cruciale belang van organisatieverandering
– Interne silo’s doorbreken en de samenwerking verbeteren
– Communicatiestrategie

6. De voorwaarden voor succes
– Definiëren van vervolgacties

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Algemene directie, IT manager, CFO en anderen die verantwoordelijk zijn voor jullie ERP-succes.

Kosten

De prijs voor deze masterclass is normaal € 400,- p.p. Door sponsoring van Microsoft kunnen wij deelname nu gratis aanbieden.
Bij een no-show zonder goede reden (ja, dat is inderdaad wat subjectief) brengen we € 100,- in rekening.

Dit zeggen vorige deelnemers

1.
“Guus heeft het vermogen om als spreker de inhoud op een interessante én onderhoudende manier over te brengen. En hij behandelt ook onderwerpen die misschien onaangenaam zijn, maar het succes van het project in gevaar brengen. Naar mijn mening is het bijwonen van deze 1-daagse workshop de beste investering die men kan doen om projectsucces te behalen en projectrisico’s vanaf het begin te minimaliseren.”

2.
“De workshop heeft ons minimaal 50.000 euro kosten bespaard voor fouten die we anders geheid gemaakt hadden.”

3.
“Dat was echt een goede workshop door een competente spreker die plezier heeft in wat hij doet. Elke directeur, manager, inkoper zou voor de start van het project deze workshop moeten volgen.”

Over de spreker: Guus Krabbenborg

Guus KrabbenborgGuus Krabbenborg is een ervaren business trainer en consultant met een welverdiende reputatie in de internationale Microsoft Dynamics arena. Hij was o.a. Sales Director voor Navision Software in Nederland.
In de afgelopen 15 jaar heeft Guus inspirerende zakelijke trainingen en presentaties gegeven aan honderden Dynamics-partners en eindgebruikers over de hele wereld. De laatste jaren met bijzondere aandacht voor bedrijfstransformatie en digitale transformatie. Zijn aanpak wordt ervaren als inspirerend, creatief en provocerend – maar altijd vermakelijk. 🙂

Inschrijven

Nadat je op de knop Versturen hebt gedrukt, krijg je via de e-mail een bevestiging.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.