webinar security awareness 14 mei, 10:00 - 11:00

Webinar ‘Security: van gevaar naar kans’

Dit event is al verlopen. U kunt zich hier niet meer voor aanmelden.
Bekijk alle events

Uw ICT-omgeving is goed beveiligd maar toch bent u gehackt.

Uw hele bedrijf ligt plat, niemand kan inloggen, facturen kunnen niet worden verzonden en tot overmaat van ramp kunt u precies vandaag die grote order niet de deur uit doen terwijl dit wel was afgesproken met de klant.

U moet er toch niet aan denken?

Toch is dit geen onrealistisch scenario. Sterker nog, het is inmiddels niet meer de vraag óf uw bedrijf zal worden aangevallen, maar eerder wannéér.

Maar uw ICT-omgeving is technisch goed beveiligd zegt u? Uiteraard verkleint u daarmee de kansen, maar ‘de mens’ is en blijft(?) de zwakste schakel in uw IT-beveiliging. Ja, inderdaad, dat bent u zelf dus, en uw collega’s.

Uit talloze onderzoeken blijkt dat verreweg de meeste cyber security incidenten wordt veroorzaakt door slechte gewoonten (en dan hebben we het niet over roken) van medewerkers. Cyberaanvallen worden bijna altijd veroorzaakt of vergemakkelijkt door de nalatigheid en/of onwetendheid van werknemers.

Cybercriminelen zetten handig in op menselijk falen, dus moeten wij ook veel meer investeren in mensen om dat falen te voorkomen. Mensen klikken helaas wel eens op verkeerde links en openen besmette bestanden. Met een goede mailfilter verklein je natuurlijk wel de kans dat besmette mails überhaupt bij de medewerkers terecht komen, maar cybercriminelen zullen altijd manieren vinden om de filters te omzeilen. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat de security awareness van uw medewerkers zo groot is dat ze besmette mails herkennen.

Cyber security is dus meer dan alleen technische beveiligingsmaatregelen. Goede bewustwording bij uw medewerkers kan het grootste gedeelte van het gevaar afwenden.

Uw medewerkers bewust maken van online gevaren en hun handelen daarmee veranderen is een investering die zich snel terug betaald. Maar om cybercriminelen buiten te houden wordt er nog steeds het meeste geïnvesteerd in technische maatregelen. Is het niet krom dat 3/4 van het geld dat wordt geïnvesteerd in cyber security wordt geïnvesteerd in technische maatregelen (zoals firewalls etcetera) terwijl 3/4 van de gevaren elders ligt?

Donderdag 14 mei om 10:00 uur geven wij een live webinar over dit onderwerp.
Tijdens deze sessie ontdekt u onder andere:
✔ Hoe cybercriminelen denken en te werk gaan
✔ Waarom zij hun pijlen richten op MKB-bedrijven
✔ Hoe het onveilige online gedrag van uw medewerkers u veel geld en tijd kan kosten…
✔ … evenals uw eigen gedrag
✔ Hoe u van uw collega’s uw sterkste wapen in de strijd tegen cybercriminelen maakt

Ook ziet u hoe we zelf als cybercriminelen te werk zijn gegaan en een vooraanstaand persoon verleiden om toch op die link te klikken of die ene bijlage te openen.

Wilt u ook ontdekken hoe u cybercriminelen te slim af kunt zijn? Meld u dan aan voor ons (gratis) webinar ‘Security Awareness: van gevaar naar kans’.