GBM Trade

GRAANINNAME

Meer dan GBM

Handelt u niet alleen in gewasbeschermingsmiddelen, maar ook in mest, uien, zaaizaden, pootgoed en/of graan? Of heeft u er een winkel bij? Geen probleem! Al uw processen worden met onze software-oplossing ondersteund. Zo zijn er ook voor de graanhandel uitgebreide functionaliteiten, zoals put-, pool-, en bewaarorders, koppelingen met een weegbrug en automatische afrekennota’s, etc.

ERP Software Gewasbeschermingsmiddelen - meer dan GBM

FUNCTIONALITEITEN T.B.V. GRAANINNAME

Put-, Pool- en Bewaarorders

De graaninname kent 3 type ondersoorten:
– Putorders: Graanorder wordt gefactureerd via dagprijs nadat deze definitief is.
– Poolorders: Per graanartikel wordt de voorschotprijs ingegeven. Eventuele hectoliterkorting wordt in mindering gebracht op deze bruto prijs. Als de definitieve poolprijs bekend is worden de poolorders automatisch afgerekend in GBM TRADE.
– Bewaarorders: Bij een bewaarorder bestaat de mogelijkheid om bewaarkosten in rekening te brengen.


Bruto-, Droog- en Nettogewicht

Voor graan met een te hoog vochtgehalte worden het gewicht gecorrigeerd. Tevens kunnen er automatisch droogkosten in rekening worden gebracht. Het ‘aantal KG’ dat wordt afgetrokken wordt berekend middels onderstaande formule. Het afgetrokken gewicht is zichtbaar op de afrekennota.

Formule Drooggewicht Graaninname


– – – – – – – Sander Beaard, Alliance Groep – – – – – – –

Sander Beaard - Alliance Groep

“WSB Solutions heeft een speciale module voor onze branche ontwikkeld die perfect aansluit bij onze eisen en wensen.”


Droogkosten en hectoliterkortingen

Als het graan niet over de juiste kwaliteit en vochtigheid voldoet kunnen automatisch droogkosten en hectoliterkortingen in rekening worden gebracht. Ook kan een vuilpercentage en indroogverlies percentage worden ingevuld waar GBM TRADE automatisch mee rekent.

Brouwgerst met doorvalartikel

Er is speciale functionaliteit aanwezig voor brouwgerst. In het systeem kan aangegeven worden wat het doorvalartikel is. Dit is het artikelnummer van het restproduct welke na het zeven van het brouwgerst overblijft.

Automatische afrekennota’s

Als de definitieve prijzen bekend zijn kunnen vanuit GBM TRADE de afrekennota’s gegenereerd worden. Via een verzamelfactuur is het mogelijk meerdere graaninnames op 1 factuur te vermelden. Op de factuur staat netjes een specificatie per inname vermeld.


Koppeling weegbrug

GBM TRADE heeft een geavanceerde weegbrugkoppeling. Per weegbrug dient deze geconfigureerd te worden. Op deze manier hoeft een graaninname niet meer handmatig in het systeem ingevoerd te worden.

Onze pakketten

Prijslijst NAV - GBM

 

Wilt u weten of GBM TRADE iets voor uw organisatie is?

Maar heeft u geen zin om gelijk een consultant over de vloer te hebben? Vul dan hiernaast de 3 velden in en Ingeborg neemt binnen 24 uur contact met u op. Niet per se om gelijk langs te komen – al doet ze dat natuurlijk ook graag ? – maar voor een korte telefonische kennismaking.

Ingeborg Heystek
Ingeborg Heystek
Adviseur ERP & CRM

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis E-book

Speciaal voor u hebben we dit boekje samengesteld met vijf columns van onafhankelijk ERP-expert Guus Krabbenborg. Scherp, prikkelend en met een dosis humor.

Download E-book

E-book ERP pakket selecteren - maak de goede keuze