Man met tablet in magazijn software

Profiteert uw groothandel al van werken in de cloud?

Cloud diensten voor groothandels

Is uw groothandel de huidige IT-omgeving ontgroeid en bent u bang voor grote investeringen in dure servers? Staat mijn data wel veilig en wat gebeurt er als er brand uitbreekt? Kan dataopslag met mij meegroeien of juist meekrimpen als het even tegenzit?

Vragen waar veel groothandels mee worstelen. Het antwoord op deze vragen is wellicht makkelijker dan u denkt: cloud. Werken in de cloud biedt uw bedrijf veel voordelen. Niet zo gek dus dat het overgrote deel van de bedrijven gedeeltelijk of geheel in de cloud werkt.

Als er een manier zou zijn om te ontdekken of een overstap naar de cloud rendabel is, zou u die dan willen weten?

Lees dan snel verder.

 

Ja, ik wil een Cloud Scan >>

Waarom Cloud

Geen initiële kosten
 

Flexibel & schaalbaar
 

Zekerheid
 

Veilig
 

Journey naar de cloud

Misschien vraagt u zich af: hoe komen we van hier naar daar, hoe leggen we die reis naar de cloud af? Wat kost het en wat is de impact op onze IT-infrastructuur en onze manier van werken? Veel groothandels zitten met deze vragen en dat is precies wat we voor u inzichtelijk maken met onze Cloud journey. Bent u klaar voor uw reis naar de cloud?

Microsoft Azure als fundament

Voordat we “vertrekken” is het allereerst goed te weten dat wij gebruik maken van Microsoft Azure als cloud platform. Azure kan worden gezien als het fundament van de complete cloud infrastructuur van Microsoft (Office 365 draait hier onder meer ook op). Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat Azure het beste en meest betrouwbare cloud platform ter wereld is. Microsoft noemt het zelf “een eersteklas platform voor cloud computing”. Daar zijn we het helemaal mee eens.

Azure voldoet aan een groot scala internationale en bedrijfsspecifieke nalevingsstandaarden, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en onze datacenters staan in de Europese Unie (veelal in Nederland) en vallen dus onder de Europese regelwetgeving. Dat is wel zo fijn.

De cloud journey voor uw groothandel in 4 stappen

Onze aanpak kenmerkt zich door het menselijke en technische aspect. Paradoxaal? Op het eerste gezicht wel, maar waar een persoonlijke aanpak nodig is doen we dat en als we zaken kunnen automatiseren doen we dat uiteraard ook. Zo combineren we het beste van twee werelden.

Cloud journey - in 4 stappen naar de cloud

1. Cloud Scan

Tijdens een persoonlijk gesprek kijken we naar uw behoeftes en door middel van een digitale tool onderzoeken we wat en hoe u uw huidige IT-omgeving gebruikt. Een veelvoorkomende uitkomst is dat bij een verhuizing naar Azure beduidend minder capaciteit nodig is. Een eerste en vrij eenvoudige besparing.

2. Advies

Naar aanleiding van de besproken behoeftes en de tijdens de inventarisatie verzamelde data krijgt u een advies op maat. Dit rapport bestaat uit een vergelijkingsoverzicht van hoe uw huidige IT-infrastructuur nu is ingericht en wordt gebruikt en hoe het eruit zou kunnen gaan zien met Azure (volledig of hybride). Uiteraard nemen we hierin ook een prijsopgave mee, zodat u weet hoeveel u kunt besparen door over te stappen.

3. Migratie naar Azure

In deze stap worden uw infrastructuur en documenten geheel of gedeeltelijk overgezet naar Azure. We zorgen dat u niets of nauwelijks iets van de migratie merkt en gewoon door kunt werken. De afgelopen jaren hebben we al een groot aantal bedrijven succesvol naar Microsoft Azure gemigreerd. Hieronder een grafiek van succesvolle migraties, zowel van on premise omgevingen naar Azure als van een ander cloud platform naar Azure.

Microsoft Azure migraties WSB Solutions

4. Beheer & Support

Na implementatie wordt uw omgeving dag en nacht gemonitord door onze afdeling Beheer & Support. Zo voorkomen we storingen en wordt u omgeving dagelijks proactief gecontroleerd op allerlei kritieke punten. En mocht er onverhoopt toch een probleem zijn, dan lossen we die zo snel en spoedig mogelijk voor u op.

Cloud Scan

✔ Ontdek dat u waarschijnlijk maar een deel van uw huidige servercapaciteit gebruikt
✔ Ontdek hoeveel u kunt besparen door (gedeeltelijk) over te stappen naar de cloud
✔ Gratis bij opdracht

>> Cloud Scan Aanvragen
Cloud scan