Wat is BitLocker?

BitLocker is een programma van Microsoft waarmee je data op je harde schijf kan beschermen door deze te versleutelen. Waarschijnlijk is een groot deel van de data op je pc privé. BitLocker beschermt al deze gegevens wanneer iemand daar van buitenaf bij kan komen. Ook dekt het gegevens af wanneer je computer wordt gestolen. BitLocker beschermt de computer ook tegen malware.

Met BitLocker kun je een gedeelte van je harde schijf beschermen. Je kunt dus een aparte map creëren en daar de bestanden inzetten die je wilt beveiligen. De encryptiemethode die BitLocker gebruikt is in feite niet te kraken. Je hoeft je er dus geen zorgen over te maken dat iemand bij jouw data komt.