Wat is hardware?

Heel eenvoudig gezegd is hardware al het tastbare in en rond een computer(systeem). Met andere woorden de fysieke apparatuur. Aan de ene kant bestaat een pc uit fysieke componenten zoals de behuizing, het moederbord en de processor. En aan de andere kant de software. Dit zijn het besturingssysteem en de programma’s die op de computer draaien, dit zijn dus de niet-tastbare componenten. Hardware en software zijn onafscheidelijk voor een goed werkende computer.

De prestaties van een computer

De hardware van een computer heeft altijd een bepaalde prestatielimiet, denk hierbij bijvoorbeeld aan de processor. Dit is ook een reden waarom een computer over de tijd langzamer wordt. Software wordt steeds geüpdatet en gaat meer van de hardware vragen. Door de prestatielimiet kan de computer het minder goed aan en wordt de computer langzamer. Het is daarom aan te raden om eens in de paar jaar een nieuwe computer te kopen.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.