ICT kennisbank woordenboek

LinkedIn

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is een gratis online sociaal netwerk dat zich specifiek richt op professionals. LinkedIn wordt wereldwijd gebruikt en noemt zichzelf dan ook het grootste professionele netwerk ter wereld. Begin 2019 had LinkedIn meer dan 4,6 miljoen gebruikers in Nederland en 450 miljoen gebruikers wereldwijd. Het doel van LinkedIn is dat professionals over de hele wereld bij elkaar gebracht worden, zodat zij succesvoller en productiever zijn. LinkedIn ziet er daarom ook zakelijk uit. Het is een verlengstuk van het zakelijke leven en geen platform voor ontspanning en vermaak.

Waarom gebruiken zo veel mensen LinkedIn?

LinkedIn zorgt ervoor dat je erg makkelijk op de hoogte kunt blijven van de actuele activiteiten van de mensen in jouw netwerk, deze mensen worden connecties genoemd. Via jouw eigen netwerk kun je ook weer in contact komen met het netwerk van jouw connecties. Dit is vooral handig wanneer je advies nodig hebt over een bepaald onderwerp, of op zoek bent naar een nieuwe opdracht of baan. LinkedIn is een netwerk van professionals. Er is daarom een grote kans dat een van jouw connecties iets voor jou kan betekenen of iemand kent die jou kan helpen.

Waarom is LinkedIn handig voor jou?

Een profiel op LinkedIn is vergelijkbaar met een CV. LinkedIn geeft een duidelijk beeld van alle zakelijke gegevens zoals huidige werkgever en functietitel, vorige werkervaringen, opleidingen, licenties en certificaten en algemene gegevens en contactgegevens. Het platform is handig voor jou om jouw zakelijk netwerk in één keer op de hoogte te houden van jouw activiteiten. LinkedIn kan ook erg goed gebruikt worden als overzicht van contactgegevens van jouw netwerk en een overzicht van vacatures van andere werkgevers.