Wat is Word?

Word is een van de vele applicaties van Microsoft en een van de meest gebruikte tekstverwerkers ter wereld. De eerste versie van Microsoft Word tekstverwerker werd uitgebracht in 1983. Op het moment van publicatie heeft het programma 13 versie-upgrades gehad en is sinds de laatste versie officieel onderdeel van het Microsoft Office-suite.

Geschiedenis Word

Word 2.0 werd uitgebracht in 1991 en, in 1993 kwam Word 6.0 voor Windows op de markt. Microsoft koos voor deze nummers zodat het bij de nummering van de originele DOS-versies zou passen. In 1995 heeft Microsoft de Office-suite die Word 7.0 heette, hernoemd naar Word 95. Dit begon de trend van Word-versies te worden om in plaats van een versienummer een jaartal toe te voegen aan de officiële naam. Zo ontstond er een aantal jaren later Word 97 en Word 2000.

In het begin van de 21e eeuw heeft Microsoft Word 2002, beter bekend als Word XP uitgebracht. Deze versie werd Word XP genoemd vanwege het besturingssysteem Windows XP. Snel daarna kwam Word 2003, een aantal jaren later Word 2007 en Word 2010. Met de introductie van Word 2007 onderging het programma een grote upgrade. Er werden een aantal geavanceerde toepassingen toegevoegd die nog niet eerder in een tekstverwerkersprogramma hebben gezeten, waaronder Extensible Markup Language (XML) bewerkingsmogelijkheden en grammatica- en spellingscontrole in vreemde talen.

Op het moment van publicatie is Word 2016 de meest recente versie van Word en is automatisch geïnstalleerd wanneer je een pc met Windows 10 gebruikt.

Wat zijn de kenmerken van Word?

Microsoft Word biedt de gebruiker uitgebreide ondersteuning bij het maken van verschillende soorten teksten. Word heeft een ingebouwde spellingcontrole, tekstopmaakfaciliteiten zoals tabellen en vormen, WordArt en vele andere opties. Zo is het erg eenvoudig om hele diverse en uitgebreide teksten en documenten te verwerken via Microsoft Word.