Wat is Office 365?

Office 365 is een dienst van Microsoft waaronder een groot aantal applicaties vallen; bekende applicaties zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint, maar ook minder bekende zoals Flow, Planner en Power BI.

Office 365 is een clouddienst of, zoals het ook vaak wordt genoemd, een SaaS-dienst (Software as a Service) en een voorbeeld van cloud computing.

Waar je voorheen Microsoft Office voor een aanzienlijk bedrag moest aanschaffen, is Office 365 een abonnementsdienst en reken je af op basis van het aantal gebruikers. Met Office 365 hoef je niet te investeren in servers en het onderhoud daarvan. Je hebt dus geen grote investeringskosten, maar betaalt als zakelijke gebruiker een bedrag per maand.

Microsoft verzorgt het onderhoud van de servers en de software-updates van de apps. Als gebruiker ben je verzekerd van de nieuwste technologie en heb je altijd de beschikking over de meeste actuele versie van de software. Zelf updates doorvoeren is dus niet meer nodig.

Office 365 applicaties: meer dan Word, Excel en PowerPoint

De meeste mensen zijn bekend met Office applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Maar Office 365 heeft meer te bieden. Een paar voorbeelden:
• OneDrive for Business: persoonlijke opslag per medewerker in de cloud van maar liefst 1 of 5 TerraByte
• Teams: de gemeenschappelijke digitale werkruimte om samen te werken in project- en afdelingsteams en intern en extern te (video)bellen en chatten
• SharePoint: interne website (intranet) om nieuws en bestanden te delen

Abonnementen Office 365

Er zijn verschillende abonnementen van Office 365 voor thuisgebruik en voor zakelijk gebruik. Allemaal hebben ze hun eigen pakketten aan toepassingen, services en mogelijkheden.