OneDrive is de opslagdienst van Microsoft voor het opslaan van data in de cloud en is onderdeel van Office 365.

Bij een zakelijk Office 365 abonnement krijg je als gebruiker afhankelijk van het abonnement 1 of 5 Terabyte (1 Terrabyte is 1000 Gigabyte) opslagruimte op OneDrive. De opgeslagen bestanden op OneDrive zijn vanaf ieder apparaat (desktop/ Mac, tablet en smartphone) te openen en te bewerken. Het opslaan van bestanden op OneDrive heeft verder als voordeel dat je ze gemakkelijk kunt delen met collega’s en mensen buiten de eigen organisatie. Je kunt de ander ook bewerkrechten geven of dit juist uitschakelen.