Skype is een VoIP-programma van Microsoft, waarmee je kunt (video)bellen en chatten over het internet. Het programma is gratis verkrijgbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS, Android en Windows Phone. Het is zowel mogelijk om Skype als particulier te gebruiken en als zakelijk programma.

De geschiedenis van Skype:

In 2003 werd Skype ontwikkeld door Niklas Zennstrom en Janus Friis. Toen Skype net ontwikkeld was kon je alleen nog maar met het programma bellen. Naarmate het programma aansloeg werd het steeds meer uitgebreid en kwamen er veel nieuwe mogelijkheden. Skype was in het beginstadium erg populair en werd in de eerste zes weken al ruim 4 miljoen keer gedownload wereldwijd.

Skype werd op 14 september 2005 gekocht door de veilingsite eBay voor 2,6 miljard dollar. Omdat Skype op dat moment niet goed draaide verkocht eBay het door aan de investeringsmaatschappij Silver Lake. Skype ervaarde toen een goede periode en de statistieken gaven aan dat aan het einde van 2007 het programma meer dan 276 miljoen gebruikers had. Dit resulteerde in mei 2011 tot de verkoop van het programma aan Microsoft voor maar liefst 8,2 miljard dollar.

Doordat Skype was overgenomen door Microsoft moest MSN Messenger in april 2013 plaatsmaken voor Skype. Hierdoor werden de huidige Messenger-gebruikers verplicht om te verhuizen naar Skype. Het doel van Microsoft was dat iedereen het kan en het moet kunnen gebruiken.

Inmiddels is Skype vervangen voor Microsoft Teams.