Wat is Windows?

Microsoft Windows is een groep verschillende besturingssystemen van Microsoft ontwikkeld voor de informatica-industrie. De allereerste versie werd uitgebracht in 1985 genaamd Windows 1. Anno 2019 zijn we 34 jaar later en 7 versies rijker. De laatst uitgebrachte versie van het populaire besturingssysteem is Windows 10 en kwam uit in 2015.

Windows 10

In juli 2015 is Windows 10 gelanceerd. Deze versie van Windows is een doorontwikkeling van Windows 8, maar bevat ook elementen uit eerdere versies van Windows, zoals bijvoorbeeld het startmenu. Windows 10 moet de populariteit van Windows weer laten toenemen en het besturingssysteem voorbereiden op ontwikkelingen in de toekomst.

Microsoft heeft aangegeven dat er na Windows 10 geen nieuwe versies van Windows besturingssystemen meer worden uitgebracht. Dit komt omdat een groot deel van de gebruikers het niet fijn vonden om telkens over te schakelen naar een ander besturingsprogramma dan dat zij gewend waren. Om ervoor te zorgen dat Windows 10 wel altijd goed beveiligd blijft en goed blijft functioneren, zal Microsoft voortdurend updates beschikbaar stellen. Zo blijft jouw Windows 10 altijd up-to-date.