ERP Software Motoren en Generatoren

LOGISTIEK

Optimaliseer uw logistieke proces en voorkom fouten

De markt anno nu vereist dat u meer moet doen met minder mensen. Ook moet u inspringen op de continu wijzigende vraag in de markt en is optimalisatie van uw logistieke proces bedrijfskritisch. Vaak is er veel kennis aanwezig bij medewerkers die eigenlijk in het ERP-systeem vast hoort te liggen. En deels wordt dit veroorzaakt door gebrek aan vertrouwen in de software (veelal ontstaan vanuit een stukje historie).

Door zoveel mogelijk van deze kennis in het ERP-systeem vast te leggen kan de effectiviteit van de medewerkers in de logistiek sterk verbeterd worden, waardoor de faalkosten worden gereduceerd en klantentevredenheid verhoogd. Ook kunt u dan flexibeler opschalen in tijden van extra drukte.

Orderpicking is een arbeidsintensieve klus en daardoor ook erg duur. Om nog maar te zwijgen over het verwerken van retouren.
Onze klanten in de Motoren & Generatoren branche zijn doorgaans geen “dozenschuivers”, maar hebben ook nog eens te maken met extra complexiteit omdat er meerdere processen zijn die verbruiken uit dezelfde voorraad. Zo moet er niet alleen gepickt worden voor verkoop, maar ook voor serviceorders. Daarnaast wordt er ook nog eens nog van alles aangepast aan bestaande artikelen of zelfs nieuwe systemen gebouwd. Van motoren, generatoren, aggregaten, waterpompsets, hydraulische systemen als powerpacks. Deze productie/assemblage processen willen weer verbruiken uit dezelfde voorraad als de overige handelsprocessen. Duidelijk inzicht in de artikelstromen is daarbij van belang, zodat de verschillende subprocessen elkaar niet gaan beïnvloeden.

Ontdek hieronder de functionaliteiten waarmee de module Motoren & Generatoren u helpt. Optimaliseer uw logistieke proces en voorkom fouten.

MGB - Logistiek

FUNCTIONALITEITEN DIE U HELPEN UW LOGISTIEK TE VERBETEREN

Magazijndashboard met uitleverplanning

Wilt u zelf bepalen welke goederen er vandaag uitgeleverd moeten worden? OF wilt u dat NAV met een druk op de knop alle magazijnprocessen aanstuurt op basis van voorgedefinieerde regels? Beide scenario’s zijn mogelijk, maar dan moet u wel de juiste informatie aangeleverd krijgen. Het magazijndashboard met het uitleverplanscherm helpt hierbij. U krijgt grafisch inzicht op order- en orderregelniveau en ziet direct welke orders geheel of gedeeltelijk gereed zijn voor uitlevering. Vanuit dit scherm stuurt u het magazijn aan. Werkt u met hoge volumes? Dan is het volledig automatisch aansturen van het magazijn proces waarschijnlijk meer voor u geschikt. De medewerkers in het magazijn kunnen dan met een druk op de knop aanvragen welke orders er gepickt en geleverd kunnen worden. Ook biedt dit de mogelijkheid om alvast vooruit te picken (bijvoorbeeld op een rustige middag).

Artikel- / serienummerregistratie

Het van a tot z volgen van artikelen, van eerste bestelling tot en met de levering, is vandaag de dag steeds belangrijker. Met Dynamics NAV is de traceerbaarheid van uw producten, via serienummer/artikelnummer registratie feilloos geregeld.

Assembleert u producten of verleent u service? Geen probleem! Ook dan vindt u de registraties terug, ook in subassembly’s. Handig in het geval u toch te maken krijgt met een eventuele terugroepactie.
 
 
 
 

Barcodescanning en voorraadinventarisatie

Om te kunnen werken met een scanoplossing, moeten alle artikelen zijn voorzien van een barcode. In praktijk is dit helaas niet altijd het geval. Met deze functionaliteit kunt u zelf bepalen voor welke artikelen u bar- of QR-codes wilt genereren en hoeveel u er bij de inslag van de goederen wilt afdrukken. 

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Het zal dan ook altijd voor kunnen komen dat er voorraadverschillen ontstaan. Door periodieke inventarisatie komen deze verschillen boven water en kunnen deze weer gecorrigeerd worden. Met de functionaliteit van de Motoren & Generatoren module maakt u eenvoudig tellijsten aan die u door uw medewerkers (bijvoorbeeld met een scanner) kunt verwerken.

Warehouse Management Systeem

Dynamics NAV biedt u de mogelijk om de interne logistieke processen af te stemmen op uw behoeften. Het maakt hierbij niet uit of u maar één man in het magazijn heeft lopen, of dat u een volledig team aan orderpickers heeft: NAV wordt zo geconfigureerd dat de in- en uitslag van goederen zo efficient mogelijk verloopt. Hierbij kunt u werken met een vaste locatie per artikel, of de opslaglocaties van het artikel dynamisch door NAV laten bepalen en heeft u de mogelijkheid om te gaan werken met bijvoorbeeld pick- en bulklocaties. Welke inrichting u ook kiest, deze functionaliteit zorgt ervoor dat uw medewerkers nooit mis hoeven te grijpen in het magazijn!
 
 
 

Herbevoorradingskosten instellen, vrij aanpassen van kortingen

Uw bedrijf is servicegericht. Dus u staat toe dat uw klanten goederen retour sturen. Maar niet tot elke prijs. Afhankelijk van de reden waarom de goederen retour worden gestuurd, kunt u in deze module ervoor kiezen of u herbevoorradingskosten in rekening wilt brengen bij uw klant. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage van de prijs. NAV voegt deze kosten automatisch toe aan de order en zorgt ervoor dat de boekingen op de juiste wijze worden afgehandeld.

Benodigde logistieke documenten zoals Commercial invoice / CMR

Het leveren van motoren en generatoren is al lang geen nationale aangelegenheid meer. De wereld is uw markt. Dit vereist wel het juiste papierwerk wat niet ieders favoriete werkzaamheid is. Daarom kunt u met deze functionaliteit met één druk op de knop een Commercial Invoice genereren of CMR’s afdrukken.

 

Magazijnlocaties incl serviceauto’s en/of assemblage/productielocaties

Om zuiver inzicht te hebben in uw voorraden in het magazijn, productie en servicebussen kent NAV magazijnlocaties.

Een deel van uw werkzaamheden (reparaties, onderhoud en ingebruikstelling) vindt plaats op locatie bij uw klant; uw monteurs rijden daarom vaak in een servicebus waarin een deel van de voorraad zich bevindt. Het WMS van Dynamics NAV helpt u erbij om ervoor te zorgen dat deze voorraden tijdig aangevuld worden. Komen goederen te laat binnen en loopt de bevoorrading van de servicebus in gevaar? Met deze functionaliteit ziet u direct welke orders hierdoor spaak kunnen lopen.

Voor de efficiëntie van de assemblage- en productieprocessen kan het raadzaam zijn om hiervoor aparte locaties in te richten. Hiermee kan bijvoorbeeld worden afgedwongen dat de output van de assemblage/productie processen nog niet direct beschikbaar is voor uitlevering (bijvoorbeeld ten behoeve van kwaliteitscontrole).

Geavanceerde magazijnscanning met Dynamics Anywhere (optioneel)

Optioneel is het ook mogelijk geavanceerde scanoplossingen in te zetten. Met Dynamics Anywhere stuurt u de processen in uw magazijn aan, ondersteunt uw verkoop- en servicemedewerkers en ontsluit u de business-logica. U krijgt een brede set aan mobiele magazijntoepassingen, die u direct in kunt zetten. Zo maakt u de gegevens in de module Motoren & Generatoren overal beschikbaar, waardoor de productiviteit toeneemt, de kans op fouten omlaag gaat en u tijd en geld bespaart. Daarnaast krijgt u zo realtime managementinformatie over al uw magazijnprocessen.
 
 
 
 
 
 
 

Pakketten

PRO
€ 69,- per maand
EXTENDED
€ 85,- per maand
PREMIUM
€ 99,- per maand

Power BI rapportageset, dashboards, mailsjablonen, layouts, drag & drop en Office integratie

Reserveringen: realtime inzicht in (vrij beschikbare) voorraad

Eenmalige artikelen en uitgebreide kopieerfunctionaliteit

Klachtenregistratie

Uitgebreid en tussentijds inkoopvoorstel

Magazijndashboard met uitleverplanning

Artikel- en serienummerregistratie

Barcodescanning en voorraadinventarisatie

Service via verkooporders

Assemblage functionaliteit

Financiële boekhouding incl. digitaal factureren en aanmanen

IntraStat aangifte

Delen stamgegevens incl. intercompany transacties (optie)

Artikelconfiguratie

Gevaarlijke stoffenregistratie

Service module inclusief monteurswerkbon

Artikel kenmerken per servicegroep

Productie, inclusief urenregistratie, meerlaagse stuklijsten

Projectenadministratie inclusief voorraadintegratie

Herbevoorradingskosten instellen, vrij aanpassen van kortingen

Bill of materials

Scheepsregistratie

Reserveringsmanager en uitgestelde reserveringen (optie)

Vertraagde leveringen, leveranciersaanmaningen en beoordelingen

Statusbeheer (artikel/verkoop/inkoop/klant/leverancier)

Automatisch herbevestigen nieuwe leverdatum

Kortingsmanager en margemanager

Toeslagen berekenen (o.a. transport, grondstoffen)

Raamcontracten

Uitgebreide magazijnfunctionaliteit (WMS)

Containerregistratie | Groupage

Wilt u weten of de module Motoren & Generatoren iets voor uw organisatie is?

Maar heeft u geen zin om gelijk een consultant over de vloer te hebben? Vul dan hiernaast de 3 velden in en we nemen binnen 24 uur contact met u op. Niet per se om gelijk langs te komen – al doen we dat natuurlijk ook graag – maar voor een korte telefonische kennismaking.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.