ERP Software Motoren en Generatoren

PROJECTEN

Elk project onder controle

U assembleert projectmatig? Geen probleem. WSB heeft inkoop, voorraad, assemblage/productie volledig geïntegreerd met uw projecten administratie. Zo heeft u de beschikking over betalingsschema’s, voor- en nacalculatie, projectsjablonen, projectplanning, project offertes en orders.

U levert uw producten projectmatig uit? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een verscheidenheid aan inkooporders, leveringen en mensen die ingepland moeten worden:

– Er moeten artikelen en diensten ingekocht worden
– Uw eigen mensen moet ingepland worden, voor zowel de engineering, productie/assemblage binnenshuis als de ingebruikstelling op locatie van de klant
– U wilt kunnen inplannen wanneer de machines/apparaten uitgeleverd moeten worden. Daarbij moeten uiteraard ook de juiste documenten gegenereerd worden (pakbon, commercial invoice etc)

Daarbij wilt u gedurende de uitvoering grip houden op de voortgang en uw kosten bewaken. Maar u wilt geen enorme overhead creëren door een complexe projectenadministratie op te zetten. De projectenmodule van MGB-Trade is de oplossing voor dit vraagstuk. Met deze module kunt u op een laagdrempelige wijze een projecten administratie opzetten. Het project dient dan als kapstok om uw orderstromen aan op te hangen en uw kosten (zowel interne als externe). Ook de planning van uw medewerkers kunt u vanuit het project regelen. Voor het aanmaken van het project kunt u sjablonen opstellen, zodat uw medewerkers zich kunnen focussen op de uitvoering van het project!

ERP Software Tech Trade - Projecten

 

FUNCTIONALITEITEN T.B.V. PROJECTEN

Betalingsschema’s

Bij veel projecten geldt een termijnfacturatie als bijvoorbeeld: 30% bij opdracht, 60% bij aanvang en 10% bij oplevering. In het project kunt u dit facturatieschema vastleggen en eenvoudig de juiste facturen genereren.
 
 
 
 
 

Voorcalculatie/nacalculatie

Wanneer u projecten uitvoert, heeft u te maken met werkvoorbereiding die de kosten van een project calculeren. Door u voorcalculatie vanuit NAV vast leggen houdt u gedurende de volledige looptijd van het project een vinger aan de pols en kunt u bijsturen wanneer nodig.

Ook na afsluiting van het project kunt u door middel van de nacalculatie overzichten analyseren waar de plussen en minnen in het project hebben gezeten.

Project offertes en orders

Wanneer u een levering wilt doen voor een project, dan verschilt de logistieke stroom meestal niet van die van een reguliere order; er moeten goederen gepickt worden, gereedgemaakt voor verzending en daarna daadwerkelijk geleverd. Waarom zou u deze artikelen dan niet op dezelfde werkwijze afhandelen als reguliere leveringen, door het aanmaken van een verkooporder? Met de MGB-Trade module heeft u de mogelijkheid om de leveringen voor een project via een verkooporder te laten verkopen, door simpelweg de order aan het project te koppelen. Hierdoor heeft u alle plannings- en voorraadbeheerstools die GBM-trade u biedt tot u beschikking. Facturatie verloopt dan gewoon zoals u op het project heeft ingesteld (bijvoorbeeld door middel van een facturatieschema), terwijl de kosten van de order automatische terugvloeien naar het project.

U kunt niet alleen verkooporders koppelen aan een project, maar ook offertes. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u tijdens de uitvoering van een project een offerte uit wilt brengen voor meerwerk. Wanneer de klant akkoord gaat, kunt u deze met een druk op de knop omzetten naar order, zodat deze automatisch in de planning wordt opgenomen.
 
 
 
 

Projectsjablonen

U heeft terugkerende vergelijkbare projecten? Maak het uzelf makkelijk en maak gebruik van Sjablonen. Natuurlijk kunt u na selectie van een sjabloon voor een bepaald project, deze vervolgens aanpassen.

U heeft een project opgesteld en wilt deze opzet gebruiken voor vervolg trajecten? Geen probleem met NAV maakt u er in een handomdraai een sjabloon van.

Projectplanning

In NAV kunt u gestructureerd uw projecten bij bijbehorende projecttaken en mijlpalen plannen. Daarbij is het van belang goed inzicht te behouden. Schuift er iets in uw project, bijvoorbeeld doordat uw inkoop vertraagd is, dan heeft dat direct gevolg voor onderliggende taken en is dat direct inzichtelijk. De basis planning biedt zo reeds veel grip en controle. Heeft u dusdanig veel projecten, complexiteit/ of bent u grafisch ingesteld, dan kunt u ook gebruik maken van de standaard optionele module voor grafische projectplanning .

Pakketten

PRO
€ 69,- per maand
EXTENDED
€ 85,- per maand
PREMIUM
€ 99,- per maand

Power BI rapportageset, dashboards, mailsjablonen, layouts, drag & drop en Office integratie

Reserveringen: realtime inzicht in (vrij beschikbare) voorraad

Eenmalige artikelen en uitgebreide kopieerfunctionaliteit

Klachtenregistratie

Uitgebreid en tussentijds inkoopvoorstel

Magazijndashboard met uitleverplanning

Artikel- en serienummerregistratie

Barcodescanning en voorraadinventarisatie

Service via verkooporders

Assemblage functionaliteit

Financiële boekhouding incl. digitaal factureren en aanmanen

IntraStat aangifte

Delen stamgegevens incl. intercompany transacties (optie)

Artikelconfiguratie

Gevaarlijke stoffenregistratie

Service module inclusief monteurswerkbon

Artikel kenmerken per servicegroep

Productie, inclusief urenregistratie, meerlaagse stuklijsten

Projectenadministratie inclusief voorraadintegratie

Herbevoorradingskosten instellen, vrij aanpassen van kortingen

Bill of materials

Scheepsregistratie

Reserveringsmanager en uitgestelde reserveringen (optie)

Vertraagde leveringen, leveranciersaanmaningen en beoordelingen

Statusbeheer (artikel/verkoop/inkoop/klant/leverancier)

Automatisch herbevestigen nieuwe leverdatum

Kortingsmanager en margemanager

Toeslagen berekenen (o.a. transport, grondstoffen)

Raamcontracten

Uitgebreide magazijnfunctionaliteit (WMS)

Containerregistratie | Groupage

Wilt u weten of de module Motoren & Generatoren iets voor uw organisatie is?

Maar heeft u geen zin om gelijk een consultant over de vloer te hebben? Vul dan hiernaast de 3 velden in en we nemen binnen 24 uur contact met u op. Niet per se om gelijk langs te komen – al doen we dat natuurlijk ook graag – maar voor een korte telefonische kennismaking.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.