Microsoft Power Platform

Verbeter de productiviteit van uw bedrijf met een platform dat PowerApps, Microsoft Flow en Power BI combineert.

Microsoft Power Platform

Hoe zou u het vinden om heel gemakkelijk uw eigen apps te bouwen zodat u uw klanten beter kunt helpen en bedrijfsprocessen automatiseren? En hoeveel werkstromen en andere terugkerende handelingen vinden er binnen uw bedrijf plaats die eigenlijk geautomatiseerd kunnen worden? En hoe zit het met het maken van rapportages, kost het stiekem eigenlijk niet heel veel tijd om die te maken? Maak dan kennis met Microsoft Power Platform.

Microsoft Power Platform is een platform dat 3 applicaties van Microsoft combineert: PowerApps, Microsoft Flow en Power BI. Met PowerApps bouwt u zelf zakelijke apps voor uw bedrijf. Met Flow kunt u werkstromen en andere terugkerende handelingen automatiseren. En Power BI helpt u alle data in uw organiseren te visualiseren en analyseren. Met Power Platform worden deze 3 gecombineerd en versterken ze elkaar.

Microsoft Power Platform - workshop

Omdat Power BI, PowerApps en Microsoft Flow zijn ontworpen om samen te werken, kan iedereen in uw bedrijf snel en eenvoudig aangepaste apps bouwen, workflows automatiseren om de bedrijfsproductiviteit te verbeteren en gegevens analyseren voor inzichten, ongeacht hun technische expertise.

PowerApps

Met PowerApps bouwt u eenvoudig uw (zakelijke) apps, of breidt u bestaande apps uit. En dankzij de ‘aanwijzen en klikken’ optie bouwt u een app in een paar uur in plaats van een paar maanden. Om het u nog makkelijker te maken kunt u kiezen uit heel veel sjablonen, of juist van ‘vanaf scratch’ zelf opbouwen. U kunt uw app eenvoudig koppelen aan gegevens en gebruik maken van Excel-achtige expressies om eenvoudig logica toe te voegen.

PowerApps is makkelijk in het gebruik en dus geschikt voor beginnende gebruikers. Ook is het voorzien van uitbreidingsmogelijkheden voor professionele ontwerpers. Er kan aan de hand van Azure Functions of aangepaste connectoren verbinding worden gemaakt met andere systemen.

Microsoft Flow

Met Microsoft Flow kun je allerlei werkstromen automatiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld alle verkoopkansen in uw CRM dagelijks laten exporteren naar een Excel-bestand en deze naar u laten e-mailen. Of uw Outlook agenda en Google Calendar op vaste tijdstippen met elkaar laten synchroniseren. En dat allemaal zonder zelf 1 regel codering toe te voegen.

Microsoft Flow is te verbinden met allerlei apps en services. Uiteraard die van Microsoft zelf zoals Dynamics 365, SharePoint, Excel, Outlook, etcetera. Maar ook met diensten van derden, zoals Twitter, Wunderlist, Mailchimp, Slack, Instagram, SQL Server, etcetera. Hiervoor zijn ook allerlei templates beschikbaar, maar wil je een procesflow maken die nog niet in de lijst staat, dan kun je er ook één zelf maken.

Power BI

Microsoft Power BI is een tool die data omzet in visuele rapportages. Maar het is meer dan een rapportagetool. Power BI verzamelt en combineert alle data die in uw organisatie aanwezig is (bijvoorbeeld uit Excel sheets, uw ERP-systeem, maar ook bijvoorbeeld Google Analytics) en verwerkt deze in mooie visuele rapportages. Of zoals Microsoft het op haar website zegt: Business intelligence zoals u nog nooit hebt ervaren

Lees hier meer over Power BI.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

De mogelijkheden van Power Platform zijn ongekend. We begrijpen dan ook goed dat u na het lezen van deze pagina nog volop vragen heeft. Schroom niet om deze te stellen.

WSB Solutions is een door Microsoft gecertificeerde partner. Dus heeft u vragen? Een van onze (gecertificeerde) experts kijkt graag met u naar de mogelijkheden voor uw organisatie.

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Maar u kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen als u dat plezieriger vindt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.