Microsoft Power Platform

Microsoft Power Platform

Verbeter de productiviteit van uw bedrijf.

 
Hoe zou u het vinden om heel gemakkelijk zelf uw eigen apps te bouwen zodat u uw klanten beter kunt helpen?

Hoeveel werkstromen en andere terugkerende handelingen vinden er binnen uw bedrijf plaats die eigenlijk geautomatiseerd kunnen worden?

En hoe zit het met het maken van rapportages, kost het stiekem eigenlijk niet heel veel tijd om die te maken?

Maak dan kennis met Microsoft Power Platform.

Microsoft Power Platform

Wat is Power Platform

Microsoft Power Platform is een platform dat 4 applicaties van Microsoft combineert: Power BI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents.

1. Power BI helpt u alle data in uw organisatie te visualiseren en analyseren.
2. Met Power Apps bouwt u zelf zakelijke apps voor uw bedrijf.
3. Met Power Automate kunt u werkstromen en andere terugkerende handelingen automatiseren.
4. En met Virtual Agents bouwt u eenvoudig chatbots.

Met Power Platform worden deze 4 gecombineerd en versterken ze elkaar.

Microsoft Power Platform icons

1. Power BI

Microsoft Power BI is een tool die data omzet in visuele rapportages. Maar het is meer dan een rapportagetool. Power BI verzamelt en combineert alle data die in uw organisatie aanwezig is (bijvoorbeeld uit Excel sheets, uw ERP-systeem, maar ook bijvoorbeeld Google Analytics) en verwerkt deze in mooie visuele rapportages. Of zoals Microsoft het op haar website zegt: Business intelligence zoals u nog nooit hebt ervaren

Lees hier meer over Power BI.

 
Power BI scherm

2. Power Apps

Met Powe rApps bouwt u eenvoudig uw (zakelijke) apps, of breidt u bestaande apps uit. En dankzij de ‘aanwijzen en klikken’ optie bouwt u een app in een paar uur in plaats van een paar maanden. Om het u nog makkelijker te maken kunt u kiezen uit heel veel sjablonen, of juist van ‘vanaf scratch’ zelf opbouwen. U kunt uw app eenvoudig koppelen aan gegevens en gebruik maken van Excel-achtige expressies om eenvoudig logica toe te voegen.

PowerApps is makkelijk in het gebruik en dus geschikt voor beginnende gebruikers. Ook is het voorzien van uitbreidingsmogelijkheden voor professionele ontwerpers. Er kan aan de hand van Azure Functions of aangepaste connectoren verbinding worden gemaakt met andere systemen.

 
Power App scherm

3. Power Automate

Met Power Automate kun je allerlei werkstromen automatiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld alle verkoopkansen in uw CRM dagelijks laten exporteren naar een Excel-bestand en deze naar u laten e-mailen. Of uw Outlook agenda en Google Calendar op vaste tijdstippen met elkaar laten synchroniseren. En dat allemaal zonder zelf 1 regel codering toe te voegen.

Power Automate is te verbinden met allerlei apps en services. Uiteraard die van Microsoft zelf zoals Dynamics 365, SharePoint, Excel, Outlook, etcetera. Maar ook met diensten van derden, zoals Twitter, Wunderlist, Mailchimp, Slack, Instagram, SQL Server, etcetera. Hiervoor zijn ook allerlei templates beschikbaar, maar wil je een procesflow maken die nog niet in de lijst staat, dan kun je er ook één zelf maken. 
Power Automate scherm

4. Power Virtual Agents

Met Power Virtual Agents maakt u gemakkelijk chatbots zonder kennis van programmeercode of AI-expertise. Samen met een gebruiksvriendelijke grafische interface maakt dit dat iedereen chatbots kan bouwen.

Met Power Virtual Agents stelt u uw medewerkers in staat gemakkelijk en snel veelgestelde vragen en bedrijfsprocessen te automatiseren voor bijvoorbeeld HR, servicedesks en andere scenario’s – zonder extra kosten – in Microsoft Teams.

 
Power Virtual Agents scherm

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

De mogelijkheden van Power Platform zijn ongekend. We begrijpen dan ook goed dat u na het lezen van deze pagina nog volop vragen heeft. Meer ondernemers hebben vragen. Daarom hebben we een video gemaakt over Power Platform. In deze video ontdekt u:

✔️ Wat het Power Platform is
✔️ De kracht van en achter Power Platform
✔️ Hoe Power Platform u veel tijd en dus geld kan besparen
✔️ Hoe Power Platform u helpt apps te maken, workflows te automatiseren en alle(!) data binnen uw organisatie te combineren voor realtime de beste managementinformatie
✔️ En nog veel meer

Vul hieronder uw gegevens in en u krijgt direct toegang tot de video!


 

video webinar bedrijfsprocessen in Power Platfrom