Office 365

Microsoft Teams: een revolutie voor uw bedrijf

Samenwerken aan ideeën en doelen. It’s all about teamwork.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een revolutionair product. Microsoft Teams maakt het mogelijk om op een veel efficiëntere (en leukere!) manier samen te werken binnen afdelingen, projectteams en hele bedrijven. Met Teams introduceert u een nieuwe manier van werken waardoor veel minder onderling mailverkeer nodig is, uw medewerkers minder tijd kwijt zijn met zoeken naar de juiste bestanden en informatie en samenwerken echt gestimuleerd wordt.

Hub voor teamwork

Samenvattend is Microsoft Teams te omschrijven als een “hub voor teamwork”. Microsoft Teams is heel flexibel en geschikt voor alle soorten teams; dit kunnen afdelingen zijn, tijdelijke of permanente samenwerkingsverbanden binnen een afdeling of bedrijf, projectteams, klantteams, etc. De mogelijkheden gaan ver.

Office 365 - Microsoft Teams

De mogelijkheden van Microsoft Teams

Aantal teams
In Microsoft Teams kun je een naar eigen inzicht en behoefte een, in principe oneindig, aantal teams aanmaken. Van ieder team kunnen medewerkers lid worden gemaakt. Als lid van een team heeft de medewerker toegang tot alle informatie die binnen dat team wordt gedeeld. Natuurlijk kan een medewerker lid zijn van meerdere teams.

Kanalen
Per team kunnen meerdere zogenaamde kanalen worden aangemaakt. Kanalen zijn bedoeld om binnen een team verschillende onderwerpen te kunnen scheiden. Zo behoudt iedereen het overzicht en beperk je een kanaal tot één onderwerp tegelijk.

Voorbeeld
Je kunt bijvoorbeeld een team “Sales” aanmaken waar alle Sales medewerkers lid van zijn. Binnen het Sales team kun je vervolgens een aantal kanalen aanmaken; denk aan een kanaal waarin alle productinformatie wordt gedeeld, een kanaal om samen aan de prognose voor volgend jaar te werken, een kanaal voor een belangrijk offertetraject of zelfs een apart kanaal voor iedere klant. Iedere medewerker kan zelf bepalen welke kanalen hij interessant vindt om te volgen en welke niet. Erg makkelijk is de optie om aangepaste meldingen te maken waardoor je nooit belangrijke activiteiten en informatie mist.

Microsoft Teams video’s

1.
Bekijk alle mogelijkheden van Teams in onderstaande video van Microsoft.

2.
Wilt u een uitgebreidere demo, waarin dieper wordt ingegaan op alle mogelijkheden en voordelen? Kijk dan onze eigen webinar demo-video terug.

BEKIJK VIDEO NU >>

De perfecte app voor communicatie én samenwerking

Binnen een kanaal wordt gecommuniceerd met chatberichten en kunnen heel eenvoudig allerlei bestanden worden gedeeld. Deze manier van communiceren vervangt in veel gevallen het e-mailverkeer. Eén van de sterkste punten van Microsoft Teams is dat de chatgeschiedenis en inhoud bewaard blijven en doorzoekbaar zijn. Opmerkingen, afspraken en gedeelde bestanden zijn dus makkelijk centraal voor iedereen terug te vinden. Dit maakt Teams de perfecte app voor communicatie en samenwerking.

Daarnaast is Teams beschikbaar op zowel uw desktop en laptop als uw tablet en smartphone. Ideaal dus voor organisaties met meerdere vestigingen en / of veel medewerkers die vaak onderweg zijn.

En hoe zit het met de beveiliging van Teams?

Omdat Teams onderdeel is van Office 365, logt u op dezelfde en dus gemakkelijke en veilige manier in als in Office 365. Daarna heeft u, gebaseerd op uw rechten, toegang tot data. Al die data staat op één plek in Europa, zodat u altijd onder de Europese wetgeving valt. Uw gegevens zijn altijd versleuteld, zowel tijdens de opslag als tijdens verzending. Tevens wordt er gebruik gemaakt van meervoudige verificatie voor een optimale identiteitsbeveiliging.

Microsoft Teams & Office 365

Teams is geïntegreerd in Office 365 waardoor het nog makkelijker wordt om samen te werken in teams. Bestanden die u in bijvoorbeeld Word, Excel en PowerPoint maakt, deelt u heel eenvoudig direct binnen Teams. Dat scheelt iedereen heel veel e-mail. En vanuit Teams kan iedereen direct aan de documenten werken. Super handig.

Nog meer communicatiemogelijkheden

Behalve chatten binnen een kanaal, wat voor het gehele team te volgen is, ondersteunt Teams natuurlijk nog veel meer manieren van communicatie. Zo kun je ook 1 op 1 chatten met collega’s en is het mogelijk te (video)bellen; zowel 1 op 1 als met een groep. Tijdens een (video)gesprek is het mogelijk om direct samen bestanden te bekijken en er samen aan te werken. Ook is het mogelijk afspraken voor meetings in te plannen.

Met de toevoeging van Teams aan het Office 365 pakket (gratis onderdeel van onze Business Premium, E1, E3 en E5 pakketten) wordt Office 365 een werkomgeving met ongeëvenaarde mogelijkheden. Het bevat alle tools die nodig zijn voor efficiënt (samen)werken vanuit de cloud.

Microsoft Teams - koppeling met andere Office 365 applicaties
Teams brengt alle Office 365 applicaties, maar ook andere niet Microsoft-applicaties, in één applicatie bij elkaar.

Is Teams voor iedereen?

Nee. Als u zzp’er bent of een hele kleine organisatie waar niet of nauwelijks wordt gewerkt in afdelingen of projectteams, is Microsoft Teams niet geschikt. Maar als uw organisatie wat groter is en met meerdere mensen in teams en projecten werkt, is Teams een ideale applicatie om de samenwerking en efficiency in uw organisatie beter te stroomlijnen en te vergroten.

Ook onderdeel van de WSB Moderne Werkplek

Microsoft Teams is ook onderdeel van onze WSB Moderne Werkplek Premium pakketten. De WSB Moderne Werkplek is een kant-en-klare virtuele werkplek, op basis van Office 365, die in zeer korte tijd in gebruik genomen kan worden. U bent dus geen geld en tijd kwijt aan lange consultancytrajecten, maar kunt snel aan de slag en gebruik maken van alle voordelen die Office 365 biedt.

Meer lezen over de WSB Moderne Werkplek

 

Werken in de cloud
Microsoft Dynamics
De 3B's van Cyber Security