Moderne Werkplek

Profiteert u al van de voordelen van mobiel werken?

Is e-mail wel zo efficiënt?

Sinds de jaren ’90 zijn we massaal gaan e-mailen. Een heel handig communicatiemiddel, maar heeft u zich weleens afgevraagd hoeveel tijd u en uw collega’s per dag besteden aan e-mail? Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde kantoormedewerker de helft van zijn werktijd besteedt aan e-mail. De helft! Hoe efficiënt is e-mail vraag je je dan af.

Niet efficiënt werken kost uw bedrijf geld. Veel geld. Want niet alleen e-mail kost veel tijd, ook het werken op kantoor zelf. Uit verschillende onderzoeken van Citrix, Forrester en IDC blijkt dat werknemers die de vrijheid krijgen thuis en mobiel te werken, productiever zijn. Maar liefst driekwart van de ondervraagden geeft aan productiever te zijn als men niet op kantoor werkt. Ook geeft men aan meer in minder tijd te doen.

Mobiel werken - thuis werken productiever
Werknemers die thuis en mobiel kunnen werken, geven aan productiever te zijn

Ongekende mogelijkheden nu ook voor het MKB

Gelukkig biedt de huidige technologie oplossingen voor deze problemen. Mobiel werken is door al die technologische ontwikkelingen niet meer alleen betaalbaar voor grote bedrijven, maar is nu ook voor het MKB toegankelijk. Mobiel werken biedt uw MKB-bedrijf mogelijkheden die tot een paar jaar geleden alleen waren weggelegd voor grote bedrijven.

Maar hoe zet u de stap?
Hoe stapt u over naar mobiel werken?
Is de cloud wel veilig?
En wegen de kosten van zo’n overstap wel op tegen de baten?
En niet onbelangrijk: hoe krijgt u uw medewerkers mee in de verandering, de nieuwe manier van werken?

We hadden het net al even over de onderzoeken van Citrix, Forrester en IDC waaruit blijkt dat werknemers productiever zijn als we de mogelijkheid krijgen mobiel te werken. Dat is de mening van de thuiswerkers zelf, maar wat zeggen de werkgevers? Nog een paar cijfers uit dezelfde onderzoeken:

• 53% van de organisaties die kiezen voor een mobiele werkomgeving geeft aan dat de reiskosten en vastgoedkosten zijn gedaald
• 23% geeft zelfs aan een hogere omzet te hebben gerealiseerd

Organisaties zijn blijkbaar gebaat bij mobiel werken.

Mobiel werken bespaart kosten voor werkgevers
Organisaties die kiezen voor een mobiele werkomgeving zijn vaak succesvoller. 

Word een aantrekkelijke(re) werkgever

Bovenstaande voordelen zijn gericht op kosten, of beter gezegd: het besparen van kosten. Maar er zijn meer voordelen. Uit dezelfde onderzoeken komt naar voren dat bijna de helft van organisaties die kiezen voor een mobiele werkomgeving makkelijker en betere medewerkers werven. En goede medewerkers lopen minder snel over naar de concurrent.

U bent overtuigd van de voordelen van mobiel werken?

Zorgt u dan dat uw medewerkers mobiel kúnnen werken. Neem barrières weg. Geef uw personeel vertrouwen. En natuurlijk de juiste tools om productief te kunnen zijn. Met het stukje vertrouwen kunnen we u niet helpen. Hoogstens kunnen we u aanraden het eens te proberen en u te laten verrassen.

WSB Moderne Werkplek - alles wat u nodig heeft om mobiel te werken
Geef uw personeel vertrouwen én de juiste tools om productiever te zijn.

Met de juiste tools, de techniek, daarentegen kunnen we u wel helpen. (Nu komt het stukje reclame voor onze eigen producten, maar vergeef het ons, we zijn gewoon erg enthousiast) Speciaal voor MKB-bedrijven die op een moderne, flexibele en mobiele wijze willen (gaan) werken, hebben we de WSB Moderne Werkplek ontwikkeld.

Wat is de WSB Moderne Werkplek?

De WSB Moderne Werkplek biedt u en uw medewerkers alles wat u nodig heeft om mobiel te werken. U krijgt een kant-en-klare moderne digitale werkomgeving waar WSB een personalisatieschil om heen heeft gebouwd, speciaal voor het MKB.

Het is een online werkplek op basis van Microsoft technologie die volledig in de Cloud draait. De basis van de werkplek is dan ook Microsoft en Office 365. U profiteert dus altijd van de laatste functies en uw software is altijd up-to-date.

Maar het is meer dan dat.

WSB Moderne Werkplek - Microsoft als basis plus AdoptieDe basis van de WSB Moderne Werkplek is Office 365 en biedt MKB-bedrijven mogelijkheden die tot een paar jaar geleden alleen waar weggelegd voor grote bedrijven (lees: bedrijven met grote IT-budgetten).

De WSB Moderne Werkplek maakt samenwerken binnen uw bedrijf makkelijker en het werken leuker. We helpen u niet alleen met de implementatie van een nieuwe werkomgeving, maar misschien nog wel belangrijker: we helpen u ook met het juiste gebruik ervan.

Adoptie

Adoptie staat centraal bij de WSB Moderne Werkplek. U kunt alleen van alle onderstaande voordelen profiteren als u en uw collega’s de software ook echt gaan gebruiken én goed gaan gebruiken. Door middel van workshops, webinars, handleidingen, een platform meer dan 1.000 NL-instructievideo’s en tal van andere adoptiematerialen maken uw medewerkers kennis met alle applicaties. Maar daarover verderop meer.

Uw eigen huisstijl

De omgeving wordt volledig in uw bedrijfskleuren en met uw bedrijfslogo gepersonaliseerd. Ook is het mogelijk om uw medewerkers uitsluitend toegang te geven tot apps en tools die voor hun van belang zijn.

En dit alles is uiteraard:
goed beveiligd
– inclusief Support bij vragen
– pro-actief werkplekbeheer voor het voorkomen van problemen

Voordelen voor u en uw medewerkers

  • Een kant-en-klare moderne digitale werkomgeving voor het MKB
  • Altijd en overal kunnen werken, op ieder apparaat
  • Moderne software, altijd up-to-date
  • Veiligheid ingebouwd
  • Beter en makkelijker samenwerken, intern en extern
  • Hogere productiviteit
  • Korte implementatietijd; snel aan de slag
  • Gedegen adoptieplan zodat uw medewerkers ook echt de voordelen benutten

Werken waar u wilt

Met de WSB Moderne Werkplek hebben al uw medewerkers, via de cloud maar ook offline, overal en altijd toegang tot hun documenten, e-mail, agenda (Outlook) en andere vertrouwde Office-programma’s als Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, SharePoint en Skype. Het maakt hierbij niet uit of u op kantoor of thuis bent en of u gebruik maakt van een desktop, laptop, tablet of smartphone. Het is dus eigenlijk een mobiele werkplek. Of digitale werkplek. Wat u wilt. Wij hebben ervoor gekozen om het de “WSB Moderne Werkplek” te noemen, maar het had net zo goed dus “WSB Mobiele Werkplek” of “WSB Digitale Werkplek” kunnen heten 🙂

Betere samenwerking binnen uw bedrijf

Met de WSB Moderne Werkplek kan iedereen binnen uw bedrijf samenwerken aan documenten en informatie delen (zowel intern als extern). Het bevordert de samenwerking waardoor er efficiënter gewerkt en vergaderd wordt en uw medewerkers meer gemak ervaren.

WSB Moderne Werkplek - efficient vergaderen
Mobiel werken bevordert de samenwerking.

Volgende week al aan de slag

Ook fijn is dat de Moderne Werkplek binnen enkele dagen in gebruik kan worden genomen. U bent dus geen geld en tijd kwijt aan lange consultancytrajecten, maar kunt snel aan de slag.

U profiteert van alle nieuwe functies en laatste updates en kunt per maand opzeggen.

Zijn er dan alleen voordelen?

Nee, er zijn ook een paar nadelen:

1. Omdat u online werkt, duurt het laden en opslaan van bestanden wat langer dan wanneer u deze lokaal op uw apparaat opslaat. Het scheelt niet veel, maar het is wel goed om te weten.

2. Uw huidige IT-omgeving is vaak niet 1-op-1 over te zeten. Daar gaat bij een overstap dus denk- en uitvoeruren in zitten. Dat biedt u wel gelijk de mogelijkheid om op te ruimen en na te denken over een aantal zaken. Wat kan er handiger en logischer? Uiteraard helpen we u daarbij. We hebben vaker met het bijltje gehakt.

3. Mobiel Werken vraagt een andere manier van werken en dus moeten u en uw collega’s veranderen. Voor mensen is verandering vaak moeilijk. Ook daar gaan we u bij helpen. ‘Men’ zegt dat we als mensen van nature niet graag willen veranderen. Maar is dat ook zo? Is het niet zo dat mensen best willen veranderen als we maar ergens duidelijk het nut van inzien? We beloofden het u al een paar alinea’s terug: we helpen u ook met het juiste gebruik van de werkplek en de bijhorende andere manier van werken. Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive, Teams, Flow, Delve, Planner, SharePoint, Forms, Skype for Business. Office 365 is een bak met een enorme hoeveelheid technologie. Hoe kunt u dit nu inzetten, echt gaan gebruiken?

Het antwoord op deze vragen is “Adoptie”.

Office 365 applicaties
Office 365 is een bak met een enorme hoeveelheid technologie. Hoe kunt u dit nu inzetten, echt gaan gebruiken?

Adoptie

De implementatie van een nieuwe werkomgeving, en de daarbij horende nieuwe manier van werken, valt of staat bij, zoals we dat zo mooi noemen, adoptie. Er kan nog zo’n mooie en goede omgeving worden geïmplementeerd, maar als de gebruikers het niet goed of gewoon helemaal niet gebruiken is het een gedrocht.

Adoptie staat voor een goed doordachte aanpak om te bepalen hoe de WSB Moderne Werkplek in uw bedrijf het beste kan worden ingezet, hoe vervolgens uw medewerkers worden getraind en hoe we kunnen meten of de Moderne Werkplek ook echt wordt gebruikt.

Om tot een goede adoptie te komen hebben we een succesvolle aanpak voor u samengesteld:

Succes formule adoptie van software

Het resultaat van deze grondige adoptieaanpak is dat uw medewerkers de Moderne Werkplek ook echt (en met plezier!) gebruiken en dat uw bedrijf dus de voordelen die de Moderne Werkplek biedt daadwerkelijk realiseert.

U wilt toch ook profiteren van deze voordelen?

Dat kan al heel snel, maar dan moet u wel een eerste stap zetten. Gelukkig is die niet zo moeilijk. U hoeft alleen maar even onderstaand formulier in te vullen. Dan nemen wij contact met u op voor een korte uitleg over onze Werkplek Check en de kosten. We beloven u: we zullen ons niet opdringen en u niet stalken.

De Werkplek Check geeft uw organisatie inzicht in:
• Wat uw medewerkers ervaren als de grootste knelpunten in hun dagelijkse werk
• Waar uw medewerkers veel tijd aan kwijt zijn
• Hoe Mobiel Werken kan bijdragen aan het oplossen van deze knelpunten
• Wat de quick wins zijn en hoe die zijn te behalen
• Hoe de Adoptieaanpak eruit ziet en wat de kosten zijn

Wij houden zelf ook niet van spam,
dus uw gegevens zijn veilig bij ons.

Werken in de cloud
Microsoft Dynamics
De 3B's van Cyber Security