KPN stopt met ISDN

KPN stopt met ISDN en PSTN

KPN stopt per 1 september 2019 met de ondersteuning en levering van het ISDN netwerk. Op die datum stoppen ze ook met het leveren van meervoudig PSTN telefoonaansluitingen. KPN geeft aan te stoppen “in het kader van de voortdurende innovatie, veranderende klantwensen en een markt voor vaste telefonie die grotendeels is overgegaan naar VoIP”.

VoIP

ISDN, een techniek voor digitale telefoonverbindingen, bestaat al sinds 1991 en werd snel populair. Maar tegenwoordig zijn er betere en goedkopere technieken zoals VoIP (Voice over IP oftewel bellen via internet). Het aantal gebruikers van het analoge PSTN en digitale ISDN netwerk is de laatste jaren dan ook sterk afgenomen. En dat is niet vreemd, want VoIP heeft vele voordelen ten opzichte van ISDN: het is makkelijk uit te breiden en af te schalen, altijd en overal beschikbaar (door vast-mobiel integratie) en is goedkoper.

Overstappen

De beslissing van KPN om te stoppen met ISDN en PSTN heeft gevolgen voor bedrijven die hier nog gebruik van maken. Tot 1 september 2019 kunt u zonder problemen gebruikmaken van uw ISDN telefoonaansluiting. Daarna zult u over moeten stappen, of beter nog: vóór die tijd.

Lastig?

Keuzes maken voor uw bedrijfstelefonie was vroeger gemakkelijk, om de simpele reden dat u geen keuzes had. U kocht een telefooncentrale, liet die aansluiten en u kon bellen via een analoge of ISDN-lijn. Maar tijden veranderen en al die keuzes ‘van tegenwoordig’ zorgen voor ongekende mogelijkheden (en voordelen).

We helpen u graag met die keuze. Om u het beste advies te geven, gaan wij graag eerst met u in gesprek (geheel gratis en vrijblijvend) om uw eisen en wensen bespreken. Deze vormen de basis van ons advies. Wacht dus niet tot 1 september 2019, maar profiteer al veel eerder van de voordelen van VoIP.

 


Gerelateerde artikelen
Nieuws
webinar tech trade essentials
09 juli 2019

Webinar: Word ook een moderne groothandel met Tech Trade Essentials

Nieuws
Tech Trade Essentials app voor groothandels
13 juni 2019

WSB Solutions lanceert eerste app Microsoft Dynamics 365 Business Central specifiek voor groothandels

Nieuws
Office 2019 voor Windows en Mac
25 september 2018

Office 2019 vanaf nu beschikbaar op Windows en Mac