Security Awareness trainingen
17 mei 2017

Nieuw: Security Awareness trainingen

De grootste bedreiging voor de veiligheid van IT-systemen is ‘de mens’. Technisch is alles over het algemeen goed te beveiligen, maar uit de praktijk weten we dat problemen met ICT-beveiliging vaak het resultaat zijn van menselijk handelen. Daarom introduceren we onze security awareness trainingen. Want uw organisatie kan, ondanks de aanwezige technische maatregelen zoals firewalls en antivirussoftware, toch nog slachtoffer worden van cybercriminelen.

Onze trainingen maken u en uw collega’s bewust van de risico’s van het gebruik van ICT in verschillende veel voorkomende situaties en brengen de benodigde kennis en vaardigheden bij die noodzakelijk zijn voor veiliger gebruik van ICT op het werk, maar ook thuis. Hierdoor worden gevaarlijke situaties eerder herkend en wordt de kans om slachtoffer te worden flink verkleind.

Bewustwording én gedragsverandering in zowel zakelijke als privésituatie

Met de training bieden we u volledige bewustwording- en gedragsveranderingstrajecten aan waardoor u en uw collega’s zich meer bewust worden van de risico’s van dataverlies en –diefstal die ontstaan waar mensen gebruik maken van ICT. Security awareness is geen eenmalige training, het is een proces met als doel een permanente gedragsverandering te bereiken. Daarom beginnen we het traject altijd met een klassikale training welke idealiter wordt opgevolgd door een e-learningstraject, waarbij u en uw collega’s regelmatig worden gewezen op de gevaren en het voorkomen van incidenten.

Security Awareness klassikale training Security Awareness e-learning
Een klassikale training creëert draagvlak om het veranderingsproces effectief in gang te zetten. Het e-learningstraject zorgt voor de daadwerkelijke gedragsverandering.

Klassikale training: bewustwording

De klassikale training is een bewustwordingstraining. De deelnemers leren bijvoorbeeld wat de meest voorkomende gevaren en valkuilen zijn bij het dagelijks gebruik van internet en krijgen inzicht in hoe zij verschillende vormen van misbruik door derden kunnen herkennen en voorkomen.

E-learning: gedragsverandering

E-learning zorgt voor ondersteuning en opvolging van de klassikale training en uiteindelijk voor de daadwerkelijke gedragsverandering. Want kennis en bewustwording is belangrijk, maar het belangrijkste is dat we er ook naar gaan handelen. Maandelijks krijgen deelnemers een module aangeboden (duurt circa 20 minuten om door te nemen) over een onderwerp zoals wachtwoorden, veilig e-mailen, wifi-netwerken, social media, etcetera. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen portal en u krijgt een platform om de voortgang te volgen.

Meer informatie + security tips

Meer informatie over de security awareness training vind u op https://wsb-solutions.beveiligmij.nl/. Daar vind u ook tal van tips voor o.a. veilig internetgebruik en kunt u online testen hoe (on)veilig u omgaat met informatie.

 

Gerelateerde artikelen

Nieuws
13 maart 2023

We blijven werken aan uw tevredenheid

Office 365
microsoft
Erik van der Spek
25 januari 2022

Wijzigingen Microsoft abonnementen

Nieuws
Beveiligingslek Log4j
Sander krol
14 december 2021

Beveiligingslek Log4j