Stichting MATE sponsoring
16 november 2016

WSB Solutions helpt Stichting MATE probleemjongeren te helpen

Stichting MATE wil jongeren die maatschappelijk gezien buiten de boot dreigen te vallen, in staat stellen een baan in de scheepvaart te verkrijgen en te behouden. Dit zijn jongeren die dakloos zijn, uit het reguliere schoolsysteem zijn gevallen en / of werkloos zijn. De stichting heeft een binnenvaartschip gekocht, de MATE. Hierop worden de jongeren intensief begeleid en dient als een pedagogische leeromgeving, weg van de probleemsituatie. Het binnenvaartschip is verbouwd en wordt onderhouden met hulp van zogenaamde SoulMATEs, waaronder WSB Solutions.

Weg van verleidingen en problemen

Bart Rietveld, directeur van WSB Solutions: “Nadat ik in 1986 van de Hogere Zeevaartschool kwam, heb ik jaren aan boord van specifieke schepen gevaren die zich richtten op de offshore. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik een goede jeugd heb gehad en kon studeren. De nautische sector wordt als conservatief bestempeld, maar als jongere heeft de duidelijke structuur en no-nonsense cultuur in de scheepvaart positieve psychologische effecten op je. Daarnaast biedt de sector met zijn specifieke cultuur voor probleemjongeren een beschermde omgeving weg van de verleidingen en problemen. Terugkijkend weet ik dat de opleiding en het werken aan boord me veel heeft gebracht. En ik hoop dat stichting MATE ook deze jongeren een goede fundering mee kan geven voor een mooie toekomst. Wij als WSB Solutions dragen daar graag een steentje aan bij.”

WSB Solutions sponsor Stichting MATE
Op de Zeyphyr (inmiddels is omgedoopt in de MATE) worden probleemjongeren opgeleid voor een baan in de scheepvaart.

Grote verbouwing

Om de jongeren optimaal te kunnen begeleiden heeft Stichting MATE (een initiatief van Maaskade Bevrachters B.V. en jeugdzorginstelling TriviumLindenhof) een eigen binnenvaartschip aangeschaft: de Zeyphyr welke inmiddels is omgedoopt in de MATE. Dit schip dient als leer- en werkplek voor de jongeren en ligt nu in de Binnenkalkhaven te Dordrecht. Om een leer- en werkervaringsschip te creëren moet het schip grondig verbouwd worden. Daarvoor is geld nodig. Maar naast geld zijn ook andere middelen nodig. Bart Rietveld: “Als IT-bedrijf willen wij de jongeren graag helpen op het gebied van automatisering door een compleet netwerk te verzorgen met server en notebooks. Hiermee kunnen de jongeren buiten de normale lessen om, ook in hun vrije tijd gebruikmaken van het internet en sociale media. Jongeren moeten vandaag de dag goed met computers overweg kunnen gaan, dat vergroot niet alleen hun kansen op de arbeidsmarkt maar ook het werken op binnenvaartschepen eist gedegen kennis van computers en software.”

Kijk voor meer informatie op www.stichtingmate.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Nieuws
13 maart 2023

We blijven werken aan uw tevredenheid

Office 365
microsoft
Erik van der Spek
25 januari 2022

Wijzigingen Microsoft abonnementen

Nieuws
Beveiligingslek Log4j
Sander krol
14 december 2021

Beveiligingslek Log4j