WSB Digitale Werkplek - veilig mobiel werken
16 oktober 2017

Mobiel werken levert meer op

We leven in een digitale wereld en de mobiele revolutie heeft een enorme invloed op ons persoonlijke en zakelijke leven. En dat heeft gevolgen voor de verwachtingen die we hebben van onze werkgevers. De huidige generatie werknemers wil flexibiliteit en vrijheid, zelf bepalen waar en wanneer hij werkt. Als moderne werkgever moet u hierin mee, anders raakt u uw beste personeelsleden kwijt.

Werk gaat tegenwoordig niet meer over waar je bent, maar wat je doet. Internet is overal en dus kunnen u en uw collega’s (met de juiste tools) overal werken. Ondanks dat de moderne werknemer niet meer gebonden is aan zijn vaste werkplek op kantoor, houden veel werkgevers het mobiele werken nog steeds tegen. Maar waarom precies?

WSB Digitale Werkplek - werken in het cafe
Internet is overal en dus kunnen u en uw collega’s (met de juiste tools) overal werken.

Alles draait om vertrouwen

Vaak is het drempelvrees om werknemers meer vrijheid te geven. En weest u eerlijk: het is ook gewoon een gebrek aan vertrouwen. Want wat doet uw personeel als ze thuis of onderweg werken? Werken ze wel de hele dag of doen ze ook andere dingen? Bij thuiswerkers heeft u daar geen zicht op. Maar heeft u dat wel als ze de hele dag op kantoor zitten? Wie zegt dat ze dan niet af en toe iets anders tussendoor doen?

Mobiele werknemers zijn productiever

Uit verschillende onderzoeken van Citrix, Forrester en IDC blijkt dat werknemers die de vrijheid krijgen thuis en mobiel te werken, productiever zijn. Maar liefst 77% van de ondervraagden geeft aan productiever te zijn als men niet op kantoor werkt. Een derde geeft aan meer in minder tijd te doen en een kwart zegt thuis juist langer door te werken dan op kantoor.

Dat is de mening van de thuiswerkers zelf, maar wat zeggen de werkgevers? Nog een paar cijfers uit de onderzoeken :

  • 53% van de organisaties die kiezen voor een mobiele werkomgeving geeft aan dat de reiskosten en vastgoedkosten zijn gedaald
  • 23% geeft zelfs aan een hogere omzet te hebben gerealiseerd

Organisaties zijn blijkbaar gebaat bij de flexibiliteit die mobiel werken biedt.

WSB Digitale Werkplek - werken op de bank
Werknemers die de vrijheid krijgen thuis en mobiel te werken, zijn productiever.

Aantrekkelijke werkgeverschap

In het begin hadden we het ook al even over het kwijt raken van uw beste personeelsleden. Uit dezelfde onderzoeken komt naar voren dat 47% van organisaties die kiezen voor een mobiele werkomgeving makkelijker en betere medewerkers werft. Zij zijn aantrekkelijker voor nieuwe talenten.

De juiste tools

U bent overtuigd? Zorgt u dan dat uw medewerkers mobiel kunnen werken. Neem barrières weg. Geef uw personeel vertrouwen. En natuurlijk de juiste tools om productief te kunnen zijn.

Met het stukje vertrouwen kunnen we u niet helpen. Hoogstens kunnen we u aanraden het eens te proberen en u te laten verrassen.

WSB Digitale Werkplek - thuis werken
De WSB Digitale Werkplek biedt u en uw medewerkers alles wat u nodig heeft om mobiel te werken.

Met de juiste tools, de techniek, daarentegen kunnen we u wel helpen. (Nu komt het stukje reclame voor onze eigen producten, maar vergeef het ons, we zijn gewoon erg enthousiast.) Speciaal voor MKB-bedrijven die op een moderne, flexibele en mobiele wijze willen (gaan) werken, hebben we de zogenaamde WSB Digitale Werkplek ontwikkeld.

De WSB Moderne Werkplek biedt u en uw medewerkers alles wat u nodig heeft om mobiel te werken. Het is een kant-en-klare virtuele werkplek, op basis van Office 365, die in zeer korte tijd in gebruik kan worden genomen. U bent dus geen geld en tijd kwijt aan lange consultancytrajecten, maar kunt snel aan de slag.

Met de WSB Digitale Werkplek heeft iedereen, via de cloud maar ook offline, overal, altijd en op ieder apparaat toegang tot zijn documenten, e-mail, agenda (Outlook) en andere vertrouwde Office-programma’s als Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, Skype en SharePoint.

Maar het is meer dan dat. Benieuwd?

ONTDEK ALLE VOORDELEN