08 april 2019

Word ook een Office expert

Wellicht bent u ooit in een ver verleden begonnen met Word Perfect, wellicht met Word 95 of bent u wat later ingestapt. Feit is dat de meeste van ons al jarenlang ervaring hebben met tekstverwerkers. Hiernaast hebben we ons massaal bekwaamd, de een wat beter dan de ander, in het maken van presentaties (PowerPoint) en spreadsheets (Excel). Als laatste is het e-mailen (Outlook) al lang niet meer weg te denken uit het zakelijke en privéleven.

Ondanks al die gecombineerde ervaring zijn er maar weinig mensen die het maximale uit deze applicaties halen en een goed idee hebben welke opties onder de verschillende tabbladen zitten.

Office 365 wordt continu beter en uitgebreider

Sinds enkele jaren is Office 365 beschikbaar en is de hoeveelheid applicaties waar we mee (zouden moeten) werken flink toegenomen. (Als u Office 365 gebruikt, heeft u waarschijnlijk al toegang tot een aantal van deze applicaties. Weet u het niet zeker, bel ons dan even: 0184 – 61 88 37).

Aan deze applicaties worden continu nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Op het moment van schrijven heeft Microsoft 63 nieuwe functionaliteiten klaarstaan voor bestaande klanten, en 194 in ontwikkeling die de komende maanden toegevoegd gaan worden aan de diverse applicaties.

Met andere woorden: het Office (en Microsoft!) platform is in beweging en dus is het belangrijk om kennis up-to-date houden. Want wanneer collega’s vastlopen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden gebeuren er twee dingen:

1. Er wordt een langere, vaak omslachtige manier gebruikt om alsnog tot het gewenste resultaat te komen
2. Ze gaan op zoek naar de kennis op internet, maar in de wereld van tientallen Office versies, talen en modules is het lastig het juiste artikel, blog of video te vinden die je specifiek zoekt. En als je iets vindt is de vraag hoe up-to-date de informatie is, en hoe betrouwbaar?

De oplossing hiervoor? Oase.

Wat is Oase?

Oase is een online videoplatform met meer dan 1000 video’s over Office 365, maar ook Windows en Microsoft 365. Kort, relevant en gericht op u als gebruiker. Beschikbaar in zowel Nederlands, Frans, Duits en Engels blijven Office-specialisten de video’s continue vernieuwen. Met net zoals uw dat gewend bent met Office 365 is het platform beschikbaar op elk apparaat met een internetverbinding, dus zowel op PC, Mac, tablet en telefoon.

Oase startscherm

Wilt u het medewerkers extra makkelijk maken? Inloggen kan met hetzelfde zakelijke account van Office 365 via de website, of voeg het als tabblad toe in bijvoorbeeld Microsoft Teams.

Oase in 2 minuten

Een videoplatform kan uiteraard niet zonder uitleg in video vorm, dus kijk anders eens hier om in slechts twee minuten te horen wat Oase precies kan:

Benieuwd hoe een video binnen het platform eruit ziet? Kijk dan deze voorbeelden over Multitasken in Windows 10, en een korte uitleg wat Microsoft Delve kan.

Meer dan how-to-video’s

Ben je niet op zoek naar een probleem of een functionaliteit of een probleem, maar wil je graag een efficiencyslag maken? Dan kunnen de leertrajecten je helpen. Een goed voorbeeld hiervan is notuleren met OneNote. Hiermee leer je door middel van 7 korte filmpjes hoe je effectief notulen kunt maken in OneNote.

Ditzelfde soort trajecten zijn beschikbaar voor alle Office applicaties, maar ook voor Windows.

Als laatste worden binnen de omgeving webinars aangeboden als:

  • E-mail etiquette voor de professionele gebruiker
  • Samenwerken rond documenten in Word
  • Conditional formatting in Excel

In deze sessies leer je in slechts 30 minuten de basis van bovenstaande onderwerpen. Zo word je een echte Office expert en benut je alle mogelijkheden. Een video kijken kost misschien een beetje (een beetje, want de meeste zijn kort en krachtig) tijd, maar dat verdient zich telkens weer terug doordat je het werk eenvoudiger, slimmer en sneller kunt uitvoeren.

Leren, werken en blijven werken

Al met al redenen om in de wereld van digitalisering goed te bekijken hoe je medewerkers optimaal kunt laten leren en werken, en nog veel belangrijker, te laten blijven werken.

Wilt u Oase ontdekken?

U kunt Oase nu een maand lang gratis uitproberen. Wilt u er na die maand geen gebruik meer van maken, even goede vrienden. Wilt u het blijven gebruiken, dan betaalt u slecht 2 euro per gebruiker per maand.

Oase aanvragen