Groothandels - rapportages Power BI
Leon Rozeboom Bos
18 juli 2019

De 3 meest gewilde rapportages in groothandels

Ook binnen uw organisatie worden er ongetwijfeld rapportages gemaakt. Er is tenslotte sturingsinformatie nodig om uw bedrijf goed te runnen. Maar hoe worden die rapportages gemaakt? Nog in Excel? Of in een ander programma dat daar eigenlijk niet voor gemaakt is?

Gevolg is dat er vaak ongemerkt behoorlijk wat tijd gaat zitten in het opstellen van de rapportages. En daarbij is het nog maar de vraag of alle data klopt, omdat data uit allerlei bestanden wordt gekopieerd en / of handmatig wordt overgenomen. Misschien stuurt u dus wel met de verkeerde informatie. U moet er toch niet aan denken wat voor gevolgen dat kan hebben!

Microsoft Power BI

De oplossing voor deze problemen: rapportagesoftware, een Business Intelligence Tool. Of specifieker: Microsoft Power BI. Microsoft Power BI verzamelt en combineert alle data die in uw organisatie aanwezig is (bijvoorbeeld uit Excel sheets, uw ERP-systeem, maar ook bijvoorbeeld Google Analytics). Omdat u met Power BI data uit verschillende bronnen combineert, geeft het u nieuwe inzichten die tot heden niet mogelijk waren. Simpelweg omdat u het voorheen uit losstaande systemen haalde. Met Power BI kunt u die data combineren en krijgt u de beste managementinformatie. Met data die altijd klopt en up-to-date is, want vaak zijn rapportages gemaakt op een bepaald moment en heeft de realiteit de data in het rapport zijn verwerkt alweer ingehaald. Met Power BI heeft u altijd de meest recente cijfers.

En niet onbelangrijk: het oog wil ook wat. Met Power BI kunt u al die data verwerken in mooie visuele rapportages.

power bi rapport gebruiken

Rapportages bij groothandels

Tijdens workshops over Power BI en gesprekken met klanten hebben we gemerkt dat vooral bij groothandels behoefte is aan goede rapportages. En ook dat ze allemaal behoefte hebben aan dezelfde soorten rapportages. Daarom hebben we speciaal voor groothandels een set ontwikkeld met de 3 meest gewilde rapportages in 1 pakket. Dit zijn:

1. Verkoopstatistiek
2. Verkooporderbeheer
3. Kolommenbalans

Bij dit pakket krijgt u ook een dag training van een Power BI specialist. Hij traint u in het ontwerpen van uw eigen rapportages zodat u na die dag ook zelf rapportages kunt maken en onderhouden.

Meer weten?

Verspil geen tijd meer met het maken van rapportages en zorg dat ze vanaf nu altijd up-to-date zijn met realtime informatie en betrouwbare data. Ga naar https://www.wsb-solutions.nl/power-bi-rapporten-groothandels/.