Slim vergaderen met Skype voor Bedrijven
30 oktober 2017

Vergaderen? Dat kan slimmer!

Samenwerken is vandaag de dag belangrijker dan ooit om uw doelen te bereiken. Maar grote vraag blijft: hoe kunnen we goed samenwerken? Waar halen we de tijd vandaan om bij elkaar te komen? Hoe krijgen we de (juiste) mensen bij elkaar? En nog belangrijker: hoe krijgen we iedereen mee?

Dit zijn problemen in de wereld van nu waar veel dingen in een sneltreinvaart gaan. Ontwikkelingen in uw markt gaan snel en de eisen en wensen van uw klanten veranderen misschien nog wel sneller. Dit vraagt veel van uw organisatie en uw mensen. Steeds vaker worden expertises uit verschillende afdelingen bij elkaar gebracht in bijvoorbeeld project- en klantteams. Een goede samenwerking is daarbij onontbeerlijk. Want hoe vaak gebeurt het niet dat we overhaaste beslissingen nemen, mensen bewust en onbewust passeren en denken dat we allemaal op 1 lijn zitten, maar dat toch eigenlijk niet zitten?

Nu zijn er natuurlijk mogelijkheden om de telefoon te pakken als je iemand wilt spreken en een conference call is ook zo opgezet. Maar het is toch wel fijn als je ook de persoon of groep kan zien. Zou het niet fijn zijn als dat ook daadwerkelijk kon? Zonder dure video-conference systemen, op elk gewenst moment, tegen weinig kosten en zonder afhankelijkheid van systemen?

Behaal winst met de juiste tools

Het mag duidelijk zijn, op het gebied van vergaderen kunnen we veel winst behalen door het slimmer te doen en door gebruik te maken van de juiste tools.

Zo’n slimme tool is Skype voor Bedrijven. Een app die het gesprek en beeld op een eenvoudige manier bij elkaar brengt en bovendien veel meer functies heeft dan bellen en videovergaderen alleen.

E-book - De ultieme vergadergidsDE ULTIEME VERGADERGIDS

Werknemers hebben vaak een hekel aan vergaderingen. Uit onderzoek van Harris blijkt dat maar liefst 46% van de ondervraagden bijna alles liever deden dan vergaderingen bijwonen. Download dit gratis e-book om de informatie te krijgen die u nodig heeft om vergaderingen te houden die mensen wél willen bijwonen.

DOWNLOAD GRATIS

Uw voordelen van Skype voor Bedrijven

1. Flexibel werken

Omdat we steeds mobieler worden en organisaties steeds meer flexibel werken, kunnen medewerkers zowel op kantoor, maar ook vanuit huis, onderweg of bij een klant/leverancier deelnemen aan de vergadering.

2. Beschikbaarheid

Skype voor Bedrijven laat live zien of personen aanwezig, bezet, of niet beschikbaar zijn. Is iemand niet aanwezig of beschikbaar? Dan laat je eenvoudig een berichtje achter die de ontvanger leest als hij of zij weer aanwezig is.

3. Desktop delen

Een handige functie binnen Skype voor Bedrijven is de mogelijkheid je bureaublad (tot 2 schermen) en zelfs programma’s te delen met de personen of groep(en) aan de andere kant van de verbinding. Ideaal om iedereen in 1 keer hetzelfde te tonen.

4. Outlook integratie

Andere personen nodig je eenvoudig uit voor een Skype vergadering, op dezelfde manier als dat je iemand uitnodigt voor een “gewone” afspraak.

5. Multiplatform

Skype voor Bedrijven is als Microsoft dienst een zogenaamde multi platform app, geschikt voor elk apparaat en besturingssysteem: Windows, iOS, Android en ja, zelfs voor de Mac.

6. Tijdwinst

Uiteraard een van de grote voordelen van Skype voor Bedrijven: de mogelijkheid om live te vergaderen alsof je bij iemand langs zou gaan, maar dan zónder reistijd. En wel mét de mogelijkheid om op voorhand of zelfs tijdens de vergadering zelf meer personen uit te nodigen. Zo heb je altijd de juiste mensen bij de vergadering en hou je tijd over om meer te doen.

Ja, dat wil ik ook

Wilt u Skype voor Bedrijven ook wel eens proberen? Het is onderdeel van Office 365 en de WSB Moderne Werkplek.