Slim vergaderen met Skype voor Bedrijven

Vergaderen? Dat kan slimmer!

Samenwerken is vandaag de dag belangrijker dan ooit om uw doelen te bereiken. Maar grote vraag blijft: hoe kunnen we goed samenwerken? Waar halen we de tijd vandaan om bij elkaar te komen? Hoe krijgen we de (juiste) mensen bij elkaar? En nog belangrijker: hoe krijgen we iedereen mee?

Dit zijn problemen in de wereld van nu waar veel dingen in een sneltreinvaart gaan. Ontwikkelingen in uw markt gaan snel en de eisen en wensen van uw klanten veranderen misschien nog wel sneller. Dit vraagt veel van uw organisatie en uw mensen. Steeds vaker worden expertises uit verschillende afdelingen bij elkaar gebracht in bijvoorbeeld project- en klantteams. Een goede samenwerking is daarbij onontbeerlijk. Want hoe vaak gebeurt het niet dat we overhaaste beslissingen nemen, mensen bewust en onbewust passeren en denken dat we allemaal op 1 lijn zitten, maar dat toch eigenlijk niet zitten?

Nu zijn er natuurlijk mogelijkheden om de telefoon te pakken als je iemand wilt spreken en een conference call is ook zo opgezet. Maar het is toch wel fijn als je ook de persoon of groep kan zien. Zou het niet fijn zijn als dat ook daadwerkelijk kon? Zonder dure video-conference systemen, op elk gewenst moment, tegen weinig kosten en zonder afhankelijkheid van systemen?

In de file staan - niet meer nodig met de juiste vergadertools
In de file staan voor een vergadering op kantoor. Dat hoeft niet meer met de juiste vergadertools.

Behaal winst met de juiste tools

Het mag duidelijk zijn, op het gebied van vergaderen kunnen we veel winst behalen door het slimmer te doen en door gebruik te maken van de juiste tools.

Zo’n slimme tool is Skype voor Bedrijven. Een app die het gesprek en beeld op een eenvoudige manier bij elkaar brengt en bovendien veel meer functies heeft dan bellen en videovergaderen alleen.

ebook de ultieme vergadergids

DE ULTIEME VERGADERGIDS

Werknemers hebben vaak een hekel aan vergaderingen. Uit onderzoek van Harris blijkt dat maar liefst 46% van de ondervraagden bijna alles liever deden dan vergaderingen bijwonen.
Download dit gratis e-book om de informatie te krijgen die u nodig heeft om vergaderingen te houden die mensen willen bijwonen.

DOWNLOAD GRATIS

Uw voordelen van Skype voor Bedrijven

1. Flexibel werken

Omdat we steeds mobieler worden en organisaties steeds meer flexibel werken, kunnen medewerkers zowel op kantoor, maar ook vanuit huis, onderweg of bij een klant/leverancier deelnemen aan de vergadering.

2. Beschikbaarheid

Skype voor Bedrijven laat live zien of personen aanwezig, bezet, of niet beschikbaar zijn. Is iemand niet aanwezig of beschikbaar? Dan laat je eenvoudig een berichtje achter die de ontvanger leest als hij of zij weer aanwezig is.

3. Desktop delen

Een handige functie binnen Skype voor Bedrijven is de mogelijkheid je bureaublad (tot 2 schermen) en zelfs programma’s te delen met de personen of groep(en) aan de andere kant van de verbinding. Ideaal om iedereen in 1 keer hetzelfde te tonen.

4. Outlook integratie

Andere personen nodig je eenvoudig uit voor een Skype vergadering, op dezelfde manier als dat je iemand uitnodigt voor een “gewone” afspraak.

5. Multiplatform

Skype voor Bedrijven is als Microsoft dienst een zogenaamde multi platform app, geschikt voor elk apparaat en besturingssysteem: Windows, iOS, Android en ja, zelfs voor de Mac.

6. Tijdwinst

Uiteraard een van de grote voordelen van Skype voor Bedrijven: de mogelijkheid om live te vergaderen alsof je bij iemand langs zou gaan, maar dan zónder reistijd. En wel mét de mogelijkheid om op voorhand of zelfs tijdens de vergadering zelf meer personen uit te nodigen. Zo heb je altijd de juiste mensen bij de vergadering en hou je tijd over om meer te doen.

Ja, dat wil ik ook

Wilt u Skype voor Bedrijven ook wel eens proberen? Het is onderdeel van Office 365 en de WSB Digitale Werkplek.

 


Gerelateerde artikelen
Office 365
Microsoft Teams vervangt Skype for Business
03 september 2018

Microsoft Teams vervangt Skype for Business

Office 365
Office 365 update augustus 2018
31 augustus 2018

Office 365: Update augustus 2018 [video]

Events
microsoft teams - training workshop
21 augustus 2018

Lunchsessie ‘Teams: een revolutie voor uw bedrijf’

Werken in de cloud
Microsoft Dynamics
De 3B's van Cyber Security