Microsoft Azure: flexibel, betrouwbaar en betaalbaar

Dit is de cloud zoals u het wilt.

Microsoft Azure

In een traditionele IT-omgeving heeft u zelf servers op uw kantoorlocatie staan en bent u zelf verantwoordelijk voor het beheer van deze servers, inclusief software-updates, back-ups en beveiliging. De investering in nieuwe servers is vaak aanzienlijk en u wilt dan ook dat de servers vele jaren meegaan. En dit terwijl het vaak lastig te voorzien is wat u over een paar jaar precies nodig heeft. Want wat nou als uw bedrijf veel harder groeit of het juist minder goed gaat dan verwacht? In beide situaties zijn uw servers niet ingericht op de actuele situatie.

Microsoft Azure - cloud platform van Microsoft

Azure, ideaal voor het MKB

U kiest daarom liever voor flexibiliteit en wilt alleen betalen voor wat u echt nodig heeft en daadwerkelijk gebruikt. Ook wilt u weten met welke kosten u te maken krijgt. En of uw gegevens ook echt veilig zijn. Daarom werken wij met de cloudoplossing van Microsoft: Azure.

De flexibiliteit en schaalbaarheid is een van de grootste voordelen van cloud. Wanneer uw extra capaciteit nodig heeft, is dit snel en gemakkelijk te realiseren. En is die extra capaciteit niet meer nodig, kan deze gemakkelijk weer worden opgezegd (meestal maandelijks). Azure groeit met u mee. Daarom is Azure een ideale oplossing voor u als MKB-bedrijf. Eigenlijk voor ieder bedrijf, hoe groot of klein ook. Want wist u dat u met Azure gebruik maakt van het cloud platform waarop 90% van de Fortune 500 bedrijven vertrouwen?

 90% van de Fortune 500 bedrijven vertrouwt op Microsoft Azure.

Met Azure kunt u sneller werken, bent u flexibel en bent u goedkoper uit dan met aanschaf en beheer van uw eigen infrastructuur. U hoeft niet meer in hard- en software te investeren, u hoeft alleen maar aan te geven welke capaciteit u nodig heeft. Wij rekenen het graag voor u uit.

Uw voordelen

  • Geen hoge investeringskosten voor eigen servers
  • Flexibel en schaalbaar: u betaalt alleen voor wat u gebruikt
  • U bent en blijft eigenaar van uw gegevens
  • Garandeerde beschikbaarheid van 99,99%
  • Optimale beveiliging van uw data en applicaties

Wereldwijde beschikbaarheid

Het Azure Cloudplatform is wereldwijd beschikbaar en draait op een netwerk van door Microsoft beheerde datacenters in 40 regio’s. Wanneer u alleen in de EU of alleen in Nederland actief bent, kunt u ervoor kiezen uitsluitend gebruik te maken van datacenters in de EU. Eén van deze datacenters staat zelfs in Nederland.

Eens binnenkijken in een Microsoft Datacenter? Bekijk onderstaande video.

Er wordt overigens altijd gebruik gemaakt van meer dan één datacenter zodat u bij een eventuele storing in een datacenter altijd door kunt werken. Hierdoor kan Microsoft een beschikbaarheid van 99,99% garanderen op Azure diensten.

Veiligheid

Microsoft Azure voldoet zowel fysiek als digitaal aan de zwaarst mogelijke beveiliging. Het helpt uw data en applicaties te beschermen door middel van zorgvuldige methodes en procedures voor het beheer en door alle aandacht te geven aan beveiliging, privacy, compliance en transparantie.

Meer informatie over de beveiliging vind u op de website van Microsoft.

Microsoft Azure - the cloud for modern business

Eenvoudig beginnen

Uw bestaande automatisering, zeker als deze op Windows draait, kan vaak eenvoudig naar Azure worden gemigreerd. Uw oude interne servers kunt u zo zonder grote investeringen vervangen door (virtuele) servers in de Cloud. Natuurlijk kan dit ook gefaseerd plaatsvinden en kunt u indien gewenst ook eerst proefdraaien.

120.000 nieuwe Azure-abonnementen per maand.

– Bron: Microsoft

Mengvormen (of hybride vormen zoals dat wel genoemd wordt) van Azure met lokale systemen zijn ook een optie. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om backups van uw lokale systemen online in Azure te maken. U bespaart daarmee kosten en bij een calamiteit bent u dan snel weer in de lucht.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

WSB Solutions is een door Microsoft gecertificeerde partner voor Azure. Wij adviseren MKB-bedrijven over een gehele of gedeeltelijke overstap naar Azure. Naast advies zorgen wij uiteraard ook voor de uiteindelijke implementatie van de overstap én het begeleiden uw medewerkers.

Wilt u advies en hulp bij de overstap naar Azure? Of heeft u andere vragen over bijvoorbeeld de kosten van Azure, beveiliging of het inpassen in uw huidige IT-infrastructuur? Een van onze experts kijkt graag met u naar de mogelijkheden voor uw eigen organisatie.

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Maar u kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen als u dat plezieriger vindt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Werken in de cloud
Microsoft Dynamics
De 3B's van Cyber Security