WSB Solutions B.V. is een “Qualified Multitenant Hoster”. Dit betekent dat wij zijn geautoriseerd door Microsoft om uw Windows Virtual Machines via een Microsoft Cloud Agreement abonnement of Enterprise Agreement/MPSA overeenkomst te hosten op voor u gereserveerde hardware of op een hardwareplatform dat met anderen wordt gedeeld. Wij zijn tevens geautoriseerd om Office 365 ProPlus (inclusief E3 en E5), Project Online Professional en Visio Pro for Office 365 te hosten en daarbij gebruik te maken van zogenaamde “shared computer activation (SCA)” technologie. Klik hier om meer te lezen over het Microsoft QMTH programma.

Wat betekent SCA nu precies? Office 365 is bedoeld om te worden gebruikt op de computer(s) van de gebruiker aan wie het abonnement is toegewezen. Er zijn echter veel situaties waarin een gebruiker geen eigen computer heeft maar samen met andere gebruikers dezelfde hardware deelt. Shared Computer Activation (SCA) is een manier van activeren van Office 365 waardoor het is toegestaan dat meerdere Office 365 gebruikers gebruik maken van gedeelde hardware. Denk bijvoorbeeld aan een Remote Desktop Services (RDS) omgeving op een server in uw eigen datacenter of op een door WSB gehoste Cloud server (Azure).

Voordelen van Windows 10 Virtualisatie en Shared Computer Activation voor Office 365 ProPlus, Project Online Professional en Visio Pro for Office 365

Windows 10 Virtualisatie en SCA voor Office 365 ProPlus, Project Online Professional en Visio Pro for Office 365 bieden u keuze en flexibiliteit. U krijgt hiermee de mogelijkheid om uw bestaande Windows 10 en Office 365 licenties in te zetten wanneer u gebruik wilt gaan maken van de Cloud.

U kunt kiezen waar u uw IT-omgeving wilt plaatsen; op systemen op uw eigen locatie of in het datacenter van WSB Solutions. WSB Solutions is een “Authorized QMTH partner” die u de keuze biedt uw Office 365 ProPlus, Project Online Professional, Visio Pro for Office 365 en de daarvoor in aanmerking komende Windows 10 producten te gebruiken op de cloud infrastructuur van uw keuze.

Welke Windows licenties die via de Microsoft Volume Licensing (VL) programma’s zijn aangeschaft, bevatten rechten tot virtualisatie volgens “Qualified Multitenant Hosting”?

Met ingang van 1 augustus 2017 bevatten de volgende Windows licenties, aangeschaft via Microsoft Volume Licensing, rechten voor “Qualified Multitenant Hosting”:
• Windows 10 Enterprise E3 en E5 per Gebruiker met SA
• Windows 10 Enterprise E3 en E5 VDA per Gebruiker

Welke Windows abonnementen die zijn aangeschaft onder het Microsoft Cloud Agreement van WSB Solutions bevatten rechten tot virtualisatie?

Met ingang van 6 september 2017 bevatten de volgende Windows abonnementen virtualisatie rechten voor zowel klantspecifieke (“dedicated”) als gedeelde hardware in datacenters die worden beheerd door geautoriseerde QMTH Partners zoals WSB Solutions:
• Windows 10 Enterprise E3 en E5 (met VDI)
• Windows 10 Enterprise E3 VDA
• Microsoft 365 Enterprise (voorheen Secure Productive Enterprise of SPE) E3 and E5

Welke Office 365 producten ondersteunen SCA?

SCA mode werkt met Office 365 ProPlus, Project Online Professional en Visio Pro for Office 365. Alle Office 365 plannen die Office 365 ProPlus, Project Online Professional en Visio Pro for Office 365 bevatten, zijn in staat gebruik te maken van SCA.

Neem contact op

Neem contact op met een specialist van WSB Solutions om meer te weten te komen over Windows 10 Virtualisatie en SCA.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.