Referentie Bouwonderneming Stout Referentie
Bouwonderneming Stout

"We werken niet alleen efficiënter, maar het geeft ook veel gemak."

Bouwonderneming Stout is een middelgrote bouwonderneming actief op het gebied van nieuwbouw, renovatie en onderhoud en actief in de woning-, zorg- , onderwijs- en utiliteitsbouw. Het bouwbedrijf is opgericht in 1908 en in meer dan 100 jaar uitgegroeid tot een regionale werkende totaalbouwer met meer dan 120 medewerkers. Stout is onderdeel van de Van Herk Groep. Dankzij de bundeling van krachten binnen deze groep kunnen ze hun opdrachtgevers ook van dienst zijn op het gebied van projectontwikkeling en vastgoedbeheer.

Met de pay-off ‘Mensen voor gebouwen’ laat Stout zien zij de mens als uitgangspunt neemt in hun denken. Ontwerp, bouwproces, techniek etcetera is daaraan ondergeschikt. Iedereen binnen de organisatie weet waarvoor ze bouwen: voor de mensen die straks het gebouw of de woning gaan gebruiken.

Referentie Bouwonderneming Stout - bouwplaats

Applicatie voor gebruik en beheer van NAW-gegevens

De meest gebruikte administratieve gegevens binnen een organisatie zijn de NAW-gegevens van relaties. Aan het begin van deze eeuw werkte Stout, net als zoveel organisaties, met een Word-bestand waarin alle adresgegevens van relaties waren opgeslagen. Deze gegevens moesten dan weer handmatig worden overgenomen in de correspondentie, maar door de groei van zowel klanten als personeel gaf dit na verloop van tijd problemen.

WSB ging aan de slag met de ontwikkeling van een applicatie om het gebruik en beheer van relatiegegevens te verbeteren. De relationele database werd al snel gebruikt als de centrale gegevensbron bij het communiceren met relaties en kreeg de naam ‘Relax’. Door koppelingen met de telefooncentrale, faxserver en e-mail konden gebruikers direct vanuit Relax op iedere gewenste manier met relaties communiceren. Destijds een hele stap.

Koppelingen met AccountView en andere programma’s

Door de jaren heen is de functionaliteit van Relax verder uitgebreid en meegegroeid met de informatiebehoefte van de gebruikers. Zij gebruiken Relax nu als centrale applicatie binnen de projectadministratie ter ondersteuning van de kostenbewaking. Koppelingen spelen daarbij een belangrijke rol, omdat Stout naast Relax de applicaties IBIS-TRAD (calculatie) en AccountView (financiële administratie) gebruikt bij het vastleggen van gegevens voor de projectadministratie. Wanneer men overgaat tot de uitvoering van een project importeert het hoofd calculatie de definitieve voorcalculatie via een CUF-bestand in Relax. Voor real-time kostenbewaking gedurende het project maakt Relax gebruik van gegevens uit AccountView.

Van NAW-gegevens naar complete oplossing voor projectadministratie

Via de koppeling tussen Relax en AccountView beschikken de projectleiders altijd over de meest actuele informatie. Daarnaast kunnen gebruikers van Relax onder andere ook direct relaties omzetten naar een debiteur of een crediteur in AccountView. Dit voorkomt dubbele gegevensinvoer. Relax biedt verder uitgebreide functionaliteit voor het contractbeheer met onderaannemers gedurende het project.

Gestart als een applicatie voor gebruik en onderhoud van relatiegegevens is Relax uitgegroeid tot een dynamische oplossing voor de projectadministratie. Nog altijd wordt door WSB aan Relax nieuwe functionaliteit toegevoegd om optimale ondersteuning te blijven bieden aan de projectadministratie. Door de strak genormaliseerde datastructuur van Relax is het mogelijk om snel en eenvoudig extra functionaliteit toe te voegen. WSB Solutions besteedt in de voorbereiding van ontwikkeltrajecten daarom ook veel aandacht aan de onderliggende datastructuur van haar applicaties. De datastructuur is tenslotte bepalend voor de dynamiek van een oplossing.

De gehele automatisering onder één dak

Bouwonderneming Stout neemt naast maatwerk ook andere diensten af bij WSB Solutions. Zo beheert WSB Solutions het gehele netwerk-, server- en hardwarepark. Op deze manier heeft Bouwonderneming Stout haar gehele automatisering ondergebracht onder één dak met één aanspreekpunt. Wel zo plezierig!

Klinkt goed, dat wil ik ook!

 

Meer weten?

Schroom niet. Bel of mail ons gewoon even.

Vincent Wilgenkamp
Vincent Wilgenkamp
06 13 58 87 83
v.wilgenkamp@wsb-solutions.nl
Arwen Vink
Arwen Vink
(0184) 74 44 50
a.vink@wsb-solutions.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.